Suriyelilere benzeyen adam, motosikletinin üzerine 'Suriyeli değilim' yazdı

Suriyelilere benzeyen adam, motosikletinin üzerine 'Suriyeli değilim' yazdı
Suriyelilere benzeyen adam, korkusundan motosikletinin üzerine Suriyeli değilim yazısını astı. İşte nedeni.

Kocaeli'de Suriyelilere benzetilen vatandaş, saldırılardan korunmak için aracına Suriyeli değilim yazısını yazdı.

Kayseri'de geçen hafta meydana gelen olayda Suriyeli bir kişinin 7 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunması sonrası ortalık karışmış ve Kayseri, Gaziantep, Hatay başta olmak üzere birçok ilde Suriyelilerin işyerleri ile evlerine saldırılar düzenlenmiş, işyerleri ve arabaları yakılmıştı.

Yaşanan bu olaylar sonrası polis ekipleri inceleme başlatmış ve yüzlerce kişiyi gözaltına almıştı.

Suriyelilere benzeyen adam korkusundan 'Suriyeli değilim' yazdı

Kocaeli'de meydana gelen olayda birk işi, kendisine saldırı ihtimali olması nedeniyle motosikletinin üzerine "Suriyeli değilim" yazısını yazdı.

Karton toplayarak geçimini sağlayan bu vatandaşın 9 sene önce Siverek'ten Kocaeli'ye geldiği ve geçimini bu şekilde sağladığı öğrenildi.

Kendisinin Suriyelilere benzemesi nedeniyle saldırıya uğramaktan korktuğunu söyleyen kişi, motosikletinin üzerine Suriye'li değilim yazısını yazdı. Bu yazıyı yazmadan önce birçok kişinin önünü kestiğini, ancak artık kesmediğini söyledi.

Barış İrgen isimli kişi yaşadıkları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Önümü kesip 'sen Suriyelisin' dediler. Ben de bu yazıyı yazdım. Artık önümü kesmiyorlar. Kimse bir şey demiyor. Yazıyı yazdıktan sonra insanlar iyi gözle bakmaya başladı. Önceden nefretle bakıyorlardı"

Daha önce çiftçilik yaptığını, karton toplamaya sonradan başladığını söyleyen İrgen, bu kişi memleketinde yapamadığını söyledi. Siverek'te bu işi yapamadığı için Kocaeli'ye taşındığını söyleyen İrgen, 9 kişi yaşadıklarını ve geçimlerini de karton toplayarak sağladıklarını, bazen eve geldiğinde ayakta kalacak hali olmadığını söyledi.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.