İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor
İkinci el araçlarını satmak isteyen vatandaşlar için yeni dönem başlıyor. Artık satışlar o şekilde yapılacak! İşte haberin detayları...

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor. Gelecek olan yeni düzenlemeyle birlikte, artık satışlar e-devlet üzerinden bilgilendirilecek. 2025 yılından itibaren hiçbir ikinci el araç, yetkisiz bir şekilde satılamayacak. Gelecek olan bu düzenlemenin 80 bin ikinci el araç satıcısını etkileyeceği düşünülüyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz hafta gayrimenkul ve ikinci el araç satışlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ömer Bolat, gayrimenkul ve araç satışları için yeni düzenlemenin geleceğini açıklamıştı. Ekim ayından itibaren yürürlüğe girecek olan bu uygulama, özellikle konsinye sistemiyle araçlarını satmak isteyenler için bazı yenilikler getiriyor.

2025 Yılından İtibaren Doğrulanmış İlanlar Görünecek

Yeni gelecek düzenlemeyle ikinci el aracını satışa çıkarmak isteyenler, bir galeri veya yetkili satıcı belirleyip; işlemlerini e-devlet üzerinden yapmak zorunda olacak. Araç sahipleri ikinci el araçlarını e-devlet üzerinden "Araçlarım" kısmından seçecek. Araç sahipleri seçtiği araca, ilan sitelerinde kullandığı kodu girmek zorunda olacak. Yapılan bu işlemler sonucu yetkilendirme süreci tamamlanacak.

A-Haber'de yer alan habere göre; yetki verilen satıcılar, araçla ilgili fiyat, kilometre, hasar durumu gibi bilgileri ilan sitelerine yükleyecek. İlk aşamada bu ilanlar, online platformlarda doğrulanmış ilan olarak yayımlanacak. Aralık ayının sonuna kadar hem doğrulanmış hem de normal ilanlar platformlarda yer alabilecek. Ancak Ocak 2025 itibarıyla yalnızca doğrulanmış ilanlar online platformlarda görülebilecek.

Getirilecek olan bu düzenleme, araç piyasasında şeffaflığı ve piyasayı belirlemeyi amaçlıyor. Yeni uygulama, araç satışı yapan birey ve işletmeler için önemli bir değişim anlamına gelirken, piyasada doğru bilgi paylaşımının ve güvenin artmasına da katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.