ÖGG alımı değişti: Silahlı ve silahsız güvenlik kimlik kartına düzenleme geldi
Silahlı ve silahsız ÖGG alımında düzenleme.
Silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi alımında, yönetmelik düzenlemesi yapıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemenin tam metni şu şekilde:
İçişleri Bakanlığından:
ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASINA
İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 7/10/2004 tarihli ve 25606 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 39 uncu maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“Silahsız olarak görev yapacak olan özel güvenlik görevlileri, sadece yazılı sınavın birinci kısmındaki soruları cevaplarlar ve bu kısımdan en az altmış puan almaları halinde başarılı sayılırlar. Silah bilgisi ve atış fark dersini alan özel güvenlik meslek yüksekokulu mezunları da silah bilgisiyle ilgili yazılı ve uygulamalı sınavdan altmış puan almaları halinde başarılı sayılırlar. Özel güvenlik meslek yüksekokulu öğrencileri eğitim dönemi içerisinde silahsız olarak ve gözlemci sıfatıyla staj yapabilirler. İki yıllık öğrenim boyunca, meslek yüksekokulu tarafından belirlenecek tarihlerde, özel güvenlik eğitim kurumlarında silah eğitimi alabilir ve mezuniyetleriyle birlikte silahlı eğitimleri de geçerli kabul edilir.
Yenileme eğitimi; özel güvenlik görevlilerinin mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik yapılır. Yenileme eğitimi sonrasında yapılan sınavlar özel güvenlik görevlilerinin seviye tespitine yöneliktir. Sınav neticesi aldığı puanlar verilecek sertifikaya işlenir ve yükselmelerde işverence göz önüne alınabilir. Özel güvenlik görevlileri seviye puanlarını yükseltmek için çalışma izinleri süresince seviye yükseltme sınavlarına girebilirler.
Temel ve yenileme eğitimleri sonunda merkezi sınav komisyonu tarafından yapılan sınavlarla ilgili optik cevap kâğıtları, atış kâğıtları ve benzeri yazılı doküman altı ay süreyle muhafaza edilir. Bu sürenin sonunda tutanakla tespit edilerek imha edilir.”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi” ibaresi “ilgisine göre Polis Akademisi Başkanlığı veya Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmeleri” şeklinde, ikinci fıkrasında yer alan “Emniyet Genel Müdürlüğü” ibaresi “ilgisine göre Emniyet Genel Müdürlüğü veya Jandarma Genel Komutanlığı” şeklinde ve üçüncü fıkrasında yer alan “Polis Akademisi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı” ibaresi “ilgili birimler” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.
NELER DEĞİŞTİ?
Birazdan nelerin değiştiği memur 365'te açıklanacak. Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.