Vekiller 2 ay tatile girecek: 9. yargı paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu sonraya kaldı

Vekiller 2 ay tatile girecek: 9. yargı paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu sonraya kaldı
Milletvekilleri 1Ağustos tarihinde tatile girecek ve 2 aylık bir tatil süreçleri olacak. İşte son dakika bilgileri.

TBMM 2 aylık tatile hazırlanıyor: Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Yargı Paketi Ekim'e kaldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden son dakika haberi geldi. Gelen haberde TBMM'nin ne zaman tatile gireceği, tatilin sona ereceği tarihe ve tatil nedeniyle ertelenen kanun tekliflerinin detaylarına yer verildi. Peki meclis ne zaman tatile giriyor?

TBMM haftaya da toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu çalışmalarına kavgalar, tartışmalar, karşılıklı yumruklaşmalarla devam ederken gelen son dakika açıklamasında genel kurulun gelecek hafta 3 gün daha mesai yapacağı ve mesainin sona ermesinden sonra 2 aylık bir tatile gireceği öğrenildi.

TBMM'de şimdi görüşülen vergi düzenlemesinin hayata geçmesi sonrası tatile girecek meclis, AK Parti tarafından sunulan ve komisyonda kabul edilerek genel kurula sevk edilen öğretmenlik meslek kanunu ile 9. Yargı Paketini de erteleyecek ve bu paketler yeni dönemde meclisin gündemine gelecek.

Bu iki teklif arasında da yürürlüğe hemen girmesi gereken bazı maddeler var. AK Parti'nin bu maddeleri bu paketlerden çıkararak gelecek hafta mecliste vergi paketine koyması ve düzenlemeleri bu şekilde hayata geçirmesi, kalan maddelerin ise Ekim sonrası hayata geçmesi bekleniyor.

2 ay tatil yapacaklar

Gelen bilgilere göre meclis 1 Ağustos tarihinde tatile girecek ve 2 aylık tatil olacak. 1 Ekim'e kadar tatilde olacak meclis daha sonra toplanacak ve düzenlemeler görüşülmeye başlanacak.

Detaylardan haberdar olmak için takipte kalın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.