Performans düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılmıştı, açtığı davayı kazandı

Performans düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılmıştı, açtığı davayı kazandı
Performans düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılan bir kişi, iş yerine açtığı davayı kazandı. İşte haberin detayları...

Ankara'da bir şirket tarafından performans düşüklüğü sebebiyle işten tazminatsız olarak çıkarılan bir kadın, iş yerine dava açtı. İşten çıkarılan kadın, açtığı davayı kazandı. Mahkeme, iş yerinin davacıya 8 aylık brüt ücreti ile yıllık izin ücreti, kıdem ve ihbar tazminatlarından oluşan toplam 450 bin TL ödemesine kadar verdi. Verilen bu karar, diğer bu gibi davalar için emsal oldu.

Ankara'da 5 yıldır bir şirket bünyeesinde satış yöneticisi olarak çalışan B.K işveren tarafından herhangi bir somut delil sunulmaksızın işten çıkarıldı. Durumu haksız olarak gören B.K. iş yerini Ankara 6. İş Mahkemesi'ne verdi.

Mahkeme Kararı İse Şöyle:

Mahkeme, iş yerinin performans değerlendirme sisteminin eksik olduğunu ve davayı açan kişiye herhangi bir eğitim verilmediğini ve işten çıkarılmanın haksız olduğuna hükmetti. Mahkeme, işverenin davacıya 8 aylık brüt ücreti ile yıllık izin ücreti, kıdem ve ihbar tazminatlarından oluşan 450 bin TL ödemesine karar verdi.

B.K.'nin Avukatı Senem Yılmazel Açıklama Yaptı:

B.K.'nin avukatı Senem Yılmazel, işverenlerin işten çıkarmalarda objektif kriterler belirlemesi ve işçilere bu kriterleri tebliğ etmesi gerektiğini vurguladı. Yılmazel, işverenlerin, işçilerin performanslarını geliştirmek için eğitim gibi fırsatlar sunması gerektiğini, aksi takdirde işten çıkarmanın haksız olacağını belirtti.

Mahkeme tarafından alınan bu karar, iş verenlerin, işten çıkarmalarda artık daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.