Gelecek Partisi, Ak Parti'ye katılıyor iddialarına yanıt geldi

Gelecek Partisi, Ak Parti'ye katılıyor iddialarına yanıt geldi
Gelecek Partisi'nin Ak Parti'ye geçeceğine dair iddialara Gelecek Partisi Ankara milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'dan açıklama geldi. İşte haberin detayları...

Son zamanlarda sosyal medyada ve televizyon kanallarında çıkan iddialara göre, Gelecek Partisi'nin AK Parti'ye katılması bekleniyor. Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı, bu iddialarla ilgili açıklama yaptı. Nedim Yamalı, yaptığı açıklamada: 'Özellikle muhafazakâr camiadaki bölünmeyi nasıl toplarız, bu dağınıklığın nasıl üstesinden geliriz’ diye herkesle konuşuyoruz.' dedi.

Muhalefet partilerinde bulunan 7 milletvekilinin AK Parti bünyesine katılacağı iddiaları son günlerde oldukça konuşuluyor. Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Mustafa Nedim Yamalı, sessizliğini bozarak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yamalı yaptığı açıklamada, parti genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tüm görüşmelerden haberdar olduğunu; geçiş olacaksa Ahmet Davutoğlu ile beraber geçeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'ya konuşan Yamalı, AK Parti'ye geçişle ilgili sözlerine açıklık getirdi. Yamalı, “Biz de AK Parti’li arkadaşlarla konuşuyoruz. Elbette ki bütün siyasi partilerden milletvekillerine, ‘Gelin, buyurun’ diye teklifler var. Bizim Meclis’te bir sürü görüşmemiz oluyor. Sadece AK Parti’li milletvekilleri ile değil, DEVA, Saadet Partisi, İYİ Parti, CHP’li arkadaşlarımızla konuşuyoruz, yol haritası çizmeye çalışıyoruz” dedi.

“Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye geçişler olur mu” sorusuna Yamalı, şu yanıtı verdi:

“Biz, kendi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6’lı masaya katılmadan önce biz çok büyük bir parti değildik ama yine de yüzde 2.5-3 civarına gelmiştik. 6’lı masa sonrasında ise neredeyse silindik. Buradan çıkış için iki türlü düşüncemiz var. Birincisi partiyi toparlamak. Partimizi toparlamaya çalışıyoruz. Özellikle ‘muhafazakâr camiadaki bölünmeyi nasıl toplarız, bu dağınıklığın nasıl üstesinden geliriz’ diye herkesle konuşuyoruz.”

Geçiş İçin Yeşil Işık Mı?

Yamalı, “Geçiş için yeşil ışık denilebilir mi” sorusuna ise “Ben, AK Parti’nin kuruluşunda yer almış bir kişiyim. AK Partili arkadaşlarla görüştüğümüzde de şunu söylüyoruz: ‘İlk defa ikinci parti oldunuz ve bu ikinci parti konumu kalıcı hale gelmeye başlıyor. Sizin de bir toparlanmaya ihtiyacınız var. AK Parti’de sanıyorum 14 Ağustos nedeniyle bir transfer durumu var, belki bizi de bir paket olarak oraya koyuyorlar. Görüşmelerimiz samimi şekilde geçiyor. Karşılıklı bir masaya oturmuş, bir tarafta AK Parti, diğer tarafta Gelecek Partisi diye bir şey yok. Genel başkanımızın haberi olmadan da görüşmeler yapmıyoruz” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.