Fatih Portakal, yeni asgari ücreti açıkladı

Fatih Portakal, yeni asgari ücreti açıkladı
Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte, asgari ücrete gelecek olan zam merak ediliyor. Gazeteci Fatih Portakal, yeni asgari ücret zammını açıkladı! İşte haberin detayları...

Türkiye'de ekonominin kötü gitmesiyle birlikte, özellikle asgari ücretliler geçimlerini sağlamakta güçlük çekiyor. Temmuz ayında herhangi bir ara zam alamayan asgari ücretliler, yıl sonu verilecek olan maaş zammına odaklanmaya başladılar.

Asgari ücret için birçok kişi yeni zam tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Özelliikle ekonomistler, gazeteciler ve SGK uzmanları yeni zam için tahminlerini açıklamaya devam ediyor.

Fatih Portakal Yeni Asgari Ücreti Açıkladı

Son olarak Türkiye'nin büyük gazetecilerinden biri olan ve zam tahminleriyle de meşhur olan Fatih Portakal, asgari ücret için yeni zam tahminini vatandaşlarla paylaştı.

Geçtiğimiz yıl Fatih Portakal, asgari ücreti nokta atışı olarak bilmişti. Bu yıl da tahminini açıklayan Fatih Portakal, şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye’de maaş zamları artık enflasyon beklentisine göre yapılıyor. Yüzde 38 enflasyon hedefine göre maaş zamları yaptıklarına şahitlik ettik. Asgari ücret zammı için pazarlık yapılmaya başlandığında o zaman yüzde 14 olan 2024 enflasyon beklentisi ile hareket edecekler. Ancak asgari ücrete en az yüzde 60 zam yapılması gerekiyor. Türk-İş masaya oturduğunda bu rakamı şart olarak ileri sürmeli. Bu da asgari ücretin 27 Bin TL olmasını sağlar. Peki bunu o pazarlık masasında verirler mi? İmkansız, vermezler. Asgari ücret zammını yüzde 20-25 seviyelerinde belirlerler. Asgari ücretli daha da fakirleşir.” dedi.

Sizce Aralık ayında asgari ücret ne kadar olmalı? Asgari ücrete ne kadar zam yapılmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.