E Devlet iki faktörlü doğrulama nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım anlatımı
İki faktörlü kimlik doğrulama nedir, nasıl yapılır?
E Devlet kapısı açıldığından bu yana hemen hemen tüm işlemler artık e devlet üzerinden yapılıyor.
Son dönemlerde artık personel alımı ilanları da e devlet kapısına taşındı. Artık hemen hemen tüm personel alımı ilanları e devlet kapısı üzerinden ya da e devlet girişi ile yapılıyor ve hem daha güvenli hem de daha az uğraştırıcı. Eskisi gibi kurumların önünde başvuru için uzun kuyruklara gerek kalmıyor.
Jandarma uzman erbaş alımı ilanı ise bugün geldi ve 9690 uzman çavuş alımı yapılacağı bildirildi. Jandarma alımına başvuru yapmak için vatandaş sayfasına giden adaylar ise iki faktörlü doğrulama olmadan başvuru yapamayacaklarını gördü. Biz de memur365 olarak bu yazımızda iki faktörlü doğrulama başvuru rehberine yer verdik.
İki faktörlü doğrulama nedir? İşte tanımı
İki faktörlü doğrulama sizin için alınmış bir güvenlik önlemidir. E devlete giriş yaptığınızda size mesaj gelecek ve o mesajdaki kodu girmeden giriş yapamayacaksınız.
İki faktörlü girişin tanımı ise şu şekilde: "e-Devlet Kapısına iki aşamalı giriş ,e-Devlet şifresine ek bir güvenlik katmanı olması için tasarlanmıştır. İki aşamalı giriş ile e-Devlet Kapısı şifrenizi başka biri bilse dahi e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yapamayacaktır."
İki faktörlü doğrulama işlemi nasıl yapılır? İşte adım adım anlatımı
İki faktörlü doğrulama işlemini sırayla nasıl yapacağınızı öğrenmek için lütfen Tıklayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.