2024 KPSS Önlisans sınavının süresi belli oldu

2024 KPSS Önlisans sınavının süresi belli oldu
2024 KPSS Önlisans sınavının kaç dakika olacağı, ilk çıkışların ne zaman olacağı, kaç soru olacağı ve kaç bölümden oluşacağını haberimizde açıkladık. İşte detaylar...

2024 KPSS Önlisans sınavına az bir zaman kala, adaylar sınav detaylarını araştırmaya başladı. 2024 Önlisans KPSS'ye girerek memur olmak isteyen adaylar, çalışmalarını devam ettirirken sınav şartlarını da araştırmaya başladı.

Sınav Nasıl Olacak?

2024 KPSS Önlisans sınavı iki bölümden oluşuyor. Bu bölümler ise genel kültür ve genel yetenek. Genel yetenek bölümünde Türkçe ve Matematik soruları sorulurken, genel kültür bölümünde ise Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler soruları soruluyor. Bu bölümler 60 sorudan oluşuyor, böylelikle sınavın hepsi 120 soru oluyor.

Sınav Kaç Dakika?

İki bölümden oluşan ve toplam 120 soru olan sınav için adaylara verilen toplam süre ise 130 dakika (2saat 10dakika). Bu süreyi soru başına böldüğümüzde ise, soru başına 1 dakika 5 saniye gibi bir süre düşüyor. Adayların bu süreyi doğru yönetip, soruların çözmede dikkatli olmaları gerekiyor.

Sınav Saat Kaçta Başlıyor?

120 sorudan oluşan ve 130 dakika süre verilen KPSS Önlisans sınavının saati 10.00 olarak açıkladı. Saat 10.00'dan sonra kimse sınav yerine alınmayacak. Sınav ise saat 10.15'te başlayacak.

Sınavdan İlk Çıkışlar Saat Kaçta?

Sınavdan ilk çıkışlar ise 11.55 ile 12.10 saatleri arasında gerçekleşecek.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Önlisans sınav sonuçları ise 20 Eylül tarihinde sınava giren adaylara duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.