Vakıf Katılım KPSS şartsız personel alımı yapıyor

Vakıf Katılım KPSS şartsız personel alımı yapıyor
Vakıf Katılım Bankası tarafından yayınlanan duyuruda KPSS'siz personel alımı yapılacağına yer verildi.

Vakıf Katılım personel alımı yapacak.

Vakıf Katılım Bankası tarafından yayınlanan son dakika duyurusunda banka bünyesine eleman alımı yapılacak. Personel alımında kadrolar belli oldu. İşe alınacak elemanların müfettiş yardımcısı, iç kontrolör yardımcısı, risk yönetim uzman yardımcısı pozisyonlarına olacağı bildirildi.

NE İŞ YAPACAKLAR?

İşe alınacak personellerin yapacağı görev tanımları şu şekilde açıklandı:

Müfettişler, Banka faaliyetlerinin, Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat ile banka hedefleri doğrultusunda yürütülmesi, iç kontrol ve risk yönetimi sistemlerinin etkinliği ve yeterliliği hususlarında Yönetim Kurulu’na güvence sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirirler.

İç Kontrolörler, Banka faaliyetlerinin yasal mevzuata, yönetim kurulu tarafından belirlenen strateji ve politikalara, etik kurallara uygunluğunu kontrol etmek için şubelere, genel müdürlük birimlerine ve konsolidasyona tabi ortaklıklara ilişkin iç kontrol faaliyetlerinin yürütülmesi ve raporlanmasında görev alırlar.

Risk Yönetimi Uzman Yardımcıları, Bankanın risk iştahı çerçevesindeki faaliyetleri ile oluşan risklerin tanımlanması, ölçülmesi, raporlanması, izlenmesi ve kontrolü, risk politikalarının ve prosedürlerinin belirlenmesi, stres testi ve senaryo analizleri faaliyetlerinde görev alırlar.

BANKA MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde açıklandı:

. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

. 01.01.1998 ve sonrası doğumlu olmak,

. Kamu haklarından yoksun olmamak,

. Kasıtlı olmayan suçlar dışında hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile hükümlü olmamak ve iyi hal sahibi olmak (taksirli suçlar hariç olmak üzere hapis cezası gerektiren bir fiilden veya affa uğramış ya da ertelenmiş olsa dahi rüşvet, hırsızlık, zimmet dolandırıcılık, sahtekârlık, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi şeref ve haysiyet kırıcı, yüz kızartıcı bir fiil ile mahkûm olmamak),

. Resmi yada özel bir kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüğü altında bulunmamak,

. Bankamızın daha önce işe alımla ilgili sınavlarından herhangi birine katılmış olup mülakat aşamasında başarısız sayılmamış olmak.

. Bankamızda çalışırken herhangi bir nedenle ilişikleri kesilmemiş olmak, (Sınav başvurusundan sonra Bankamızdan ayrılan adaylar, sınav sürecinde başarılı olsalar dahi işe başlatılmazlar.)

. Erkek adaylar için fiili askerlik görevini yapmış veya ilan tarihi itibarıyla en az 1 yıl erteletmiş olmak ya da yetkili makamlarca onaylanmış özel durumları nedeniyle askerlik hizmetinden muaf tutulmak (Yazılı sınav gününe kadar askerlik hizmetini tamamlayacak olan adaylar ile bedelli askerlik başvurusunda bulunmuş ve celp dönem tarihi kesinleşmiş adayların başvuruları kabul edilecektir.),

. Aday hakkında yapılan gerekli inceleme ve araştırma sonucu olumlu olmak,*

. Sağlık durumu Türkiye’nin her yerinde görev almaya, iklim değişikliklerine ve denetim/kontrol görevinin gerektirdiği her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmak (Sınavı kazanan adaylardan bu konuda sağlık kurulu raporu istenecektir.)*

( * ) Sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusudur.

Mezuniyet Koşulları

“Müfettiş Yardımcısı” ,“İç Kontrolör Yardımcısı” ve “Risk Yönetimi Uzman Yardımcısı” Unvanlarına Başvuru İçin:

Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan örgün öğretim veren lisans bölümleri arasından; Ekonomi, İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Siyaset Bilimi, Matematik, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, Muhasebe ve bankacılık mesleği ile ilgili diğer bölümlerinden veya Hukuk Fakültelerinden ya da Mühendislik Fakültelerinin; Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Finans Mühendisliği ve Matematik Mühendisliği gibi ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak veya bu paragrafta belirtilen fakültelerin ilgili bölümlerinin dışında kalan bölümlerinden mezun olup, yine bu paragrafta belirtilen lisans programlarında yüksek lisans derecesi almış olmak veyahut bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak ya da 30 Eylül 2025 tarihi itibarıyla mezun olacak durumda olmak.

“Bilgi Sistemleri Müfettiş Yardımcısı” ve “Bilgi Sistemleri İç Kontrolör Yardımcısı” Unvanlarına Başvuru İçin:

Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan örgün öğretim veren lisans bölümleri arasından; Bilgisayar, Bilişim Sistemleri, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Sistem ve Kontrol, Yazılım, Elektronik ve Haberleşme, Endüstri, Bilgi Güvenliği, Matematik Mühendislikleri ya da Yönetim Bilişim Sistemleri ve Matematik gibi bilgisayar donanımı ve yazılımı ile ilgili lisans bölümlerinden mezun olmak veya bu paragrafta belirtilen fakültelerin ilgili bölümlerinin dışında kalan bölümlerinden mezun olup, yine bu paragrafta belirtilen lisans programlarında yüksek lisans derecesi almış olmak veyahut bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ya da yabancı ülkelerdeki denklerinden mezun olmak ya da 30 Eylül 2025 tarihi itibarıyla mezun olacak durumda olmak.

SINAV SÜRECİ

Sınav, yazılı sınav ve sözlü sınav aşamalarından oluşacaktır. Yazılı sınav iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir.

Birinci Aşama: Genel Yetenek, İngilizce ve Kişilik Envanteri

. Online olarak gerçekleştirilecektir.

. Çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

. Sınavın 2025 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır. Sınav tarihi ve saati, başvurusu kabul edilen adaylara ayrıca bildirilecektir.

Birinci Aşamada başarılı olan adaylar İkinci Aşama sınavına davet edilecektir.

İkinci Aşama: Alan Sınavı ve Kompozisyon

. Fiziki ortamda (sınıf içi) gerçekleştirilecektir.

. Alan sınavı çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

. Sınav yeri ve tarihi adaylara ayrıca bildirilecektir.

. Adaylardan belirtilen konuda kompozisyon yazmaları istenecektir.

“Müfettiş Yardımcısı”, “İç Kontrolör Yardımcısı” ve “Risk Yönetimi Uzman Yardımcısı” Alan Sınavı; Hukuk, Ekonomi, Maliye ve Finans, Muhasebe alan konularından oluşacaktır.

İktisat: Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye ve Dünya Ekonomisi, İktisadi Düşünce Tarihi, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, İktisadi Kalkınma ve Büyüme.
Maliye ve Finans: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Vergi Hukuku, Para-Banka ve Finansal Piyasalar, İşletme Finansmanı, Finansal Matematik, İstatistik.
Hukuk: Anayasa Hukuku, Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk (Başlangıç ve Kişiler Hukuku, Eşya Hukuku), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Ticaret Şirketleri ve Kıymetli Evrak Hukuku), İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Esaslar).
Muhasebe: Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi.
“Bilgi Sistemleri Müfettiş Yardımcısı” ve “Bilgi Sistemleri İç Kontrolör Yardımcısı” Alan Sınavı; Bilgi Sistemleri Temel Kavramlar, Bilgi Güvenliği, Ağ Yönetimi, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Yazılım Geliştirme Süreçleri, İşletim Sistemleri, Web Teknolojileri ve Uygulamaları, Donanım, Sayısal Devre Tasarımı, İşletmelerde Bilgi Sistemi Uygulamaları, Kurumsal Mimari Modelleri, Olasılık, İstatistik ve Cebir konularından oluşacaktır.

İkinci Aşama sınava katılacak adaylar sınava girebilmek için; üzerinde silinti, kazıntı veya değişiklik yapılmamış, tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte fotoğraflı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş olan pasaport veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli geçici kimlik belgesini ya da Avukat Kimlik Belgesini ibraz etmek zorundadır. Bunların dışında hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır. Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınava katılacak adaylar, yanlarında kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır. Hesap makinesi sınavda kullanılamayacaktır.

İkinci Aşama sınavına 15 dakikadan fazla geç kalan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde ise sınav salonundan çıkılamayacaktır.

İkinci Aşamada başarılı olan adaylar sözlü sınava davet edilecektir.

Sözlü sınav

Sözlü sınava sadece yazılı sınavı kazanmış olan adaylar davet edilecektir. Sözlü sınavın tarihi, saati ve sınavın yapılacağı yerin adresi yazılı sınavı kazanan adaylara ayrıca bildirilecektir. Bankanın sözlü sınavı birden fazla aşamada gerçekleştirme hakkı saklıdır.

BAŞVURU KARİYER SAYFASINDAN BAŞLIYOR

İlana başvurular bugün başladı ve 31 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapacak adayların;

"https://vakifkatilim.bizdekariyer.com/4vfqrqyz3mf4yamvna2uhy4d62.job"

adresinden başvurusunu yapması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.