Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerine 1936 ambulans şoförü alımı başvurusu başladı 2025
Mülakatsız ambulans şoförü alımı başvurusu nasıl yapılır?
Devlet hastanelerine mülakatsız personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada hastanelere yapılan personel alımında bazı adayların ambulans şoförü olarak istihdam edileceği görülüyor.
Söz konusu kamu ilanında mülakat olmayacağı, adayların atama sonrası güvenlik soruşturmasından geçince göreve başlayacağı bildirildi. Peki ambulans şoförü alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı ambulans şoförü alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuru için izlenmesi gereken yol nedir? İşte ilan hakkında bilgiler.
BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NEDİR?
-Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunu’n 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 2, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerinde ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
-Bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonlara uyruğundan biri Türk Vatandaşı (Bulgaristan’dan göç dâhil), KKTC veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar tercih yapabilecektir. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.
-7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yapılacaktır.
-Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
-Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
SAĞLIK TEKNİSYENİ (İLK VE ACİL YARDIM):
Bu ünvana başvuracak adaylar, Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin ek-1’de belirtilen aşağıdaki görevleriyapacaklardır.
a)Yetkili sağlık meslek mensubunun sorumluluğunda hastaya uygun paranteral girişim yapar.
b)Temel hava yolu uygulamaları, endotrakeal entübasyon ve oksijen uygulaması yapar.
c)Uygun taşıma tekniklerini uygular.
ç)Temel yaşam desteği protokollerini uygular. Bu uygulama sırasında yarı otomatik ve tam otomatik eksternal defibrilatörleri kullanır.
d)Travma stabilizasyonu ile kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyonu sağlar.
e)Hastanın nakle hazır hale gelmesini sağlar.
f)Yara kapatma ve basit kanama kontrolü yapar.
g)Acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olur.
ğ)Monitörizasyon ve defibrilasyona yardımcı olur.
h)Görevinin tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanır.
ı)Ambulansı teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulundurur, gerektiğinde ambulansta sürücülük görevi yapar.
-Ayrıca, bu ünvana başvuracak adayların ambulans sürücüsü olarak görev yapacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
SAĞLIK TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM):
Bu ünvana başvuracak adaylar, Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin ek-1’de belirtilen aşağıdaki görevleri yapacaklardır.
a)Hastaneye ulaştırıncaya kadar hastaya Bakanlıkça belirlenen acil ilaçları ve sıvıları uygun yollardan herhangi biriyle uygular.
b)Temel ve ileri hava yolu uygulamaları, endotrakeal entübasyon, gerekli hallerde krikotirotomi, invaziv/noninvaziv mekanik ventilasyon ve oksijen uygulamaları yapar.
c)Travma stabilizasyonu, kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyon, yara kapatma ve basit kanama kotrolü ve iğne dekompresyon uygulaması yapar.
ç)Hastanın nakle hazır hale gelmesini ve uygun taşıma teknikleri ile hastanın naklini sağlar.
d)EKG ve monitörizasyon ile ritim değerlendirmesi yapar, defibrilasyon, kardiyoversiyon, external pacemaker uygulaması gibi elektriksel tedavileri uygular.
e)Acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olur.
f)Görevinin tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanır.
g)Ambulansı teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulundurur, zorunlu hallerde ambulansta sürücülük görevi yapar.
- Ayrıca, bu unvana başvuracak adayların ambulans sürücüsü olarak görev yapacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
Ön lisans alım yapılan yerler için TIKLAYIN
Lise alım yapılan yerler için TIKLAYIN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.