MİT KPSS'siz istihbaratçı ve Milli İstihbarat Akademisi başvurusu başladı

MİT KPSS'siz istihbaratçı ve Milli İstihbarat Akademisi başvurusu başladı
MİT'e kadın erkek istihbaratçı alımı yapılacak. Başvurular alınmaya başlandı. İşte 2025 yılı başvuru takvimi.

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başladı.

2025 2026 eğitim öğretim yılı Milli İstihbarat Akademisi duyurusu geldi. mia.edu.tr adresi üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görülüyor:

"Milli İstihbarat Akademisi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için İstihbarat Çalışmaları, Güvenlik Çalışmaları ve Bölge Çalışmaları yüksek lisans programlarına öğrenci alımı gerçekleştirecektir. Her program için 15 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Adayların, ALES, yabancı dil puanı ve ağırlıklı not ortalaması esas alınarak yapılacak ön değerlendirme sıralaması sonucunda, yazılı bilimsel sınava katılmaya hak kazananlar belirlenecektir. Bu aşamada, adayların alana ilişkin yeterlilikleri ve analitik düşünme becerileri dikkate alınacaktır. İlgili adaylara bilgilendirme e-posta yoluyla yapılacaktır."

Milli İstihbarat Akademisi Başvuru takvimi şu şekilde verildi:

26 Mayıs - 10 Haziran 2025 : Başvurular
16 Haziran 2025 : Bilimsel Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazananların İlanı
19-20 Haziran 2025 : Bilimsel Yazılı Sınav
27 Haziran 2025 : Mülakata Girmeye Hak Kazananların İlanı
10-11 Temmuz 2025 : Mülakat Sınavı
16 Temmuz 2025 : Nihai Sonuçların Açıklanması
21 - 23 Temmuz 2025 : Kesin Kayıt Tarihleri
25 Temmuz 2025: Açık Kalan Kontenjanlar için Yedek Aday İlanı
28 - 29 Temmuz 2025: Yedek Aday Başvuruları
30 Temmuz 2025: Yedek Aday Başvuru Sonuçları
31 Temmuz - 01 Ağustos 2025 : Yedek Kayıtlar

Kimler Başvuru Yapabilir?

Akademi başvurusu yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

1. Akademi bünyesinde açılacak lisansüstü programlara sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir.

2. Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların en az 4 yıllık eğitim veren herhangi bir lisans programından (lisans mezuniyet not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.50 veya 100 üzerinden 65.00 olmalıdır.) mezun ya da mezuniyet aşamasında olmaları gerekmektedir. (Mezuniyet aşamasında başvuran adayların genel ağırlıklı not ortalamasında başvuru tarihinde YÖKSİS’te kayıtlı olan puan esas alınacaktır. Ancak kesin kayıt esnasında genel ağırlıklı not ortalamasında değişiklik olması ve program için belirlenen minimum not ortalamasının altında olması durumunda kesin kaydı yapılamayacaktır.)

3. Henüz mezun olmadan başvuru yapanlar, kesin kayıt tarihlerinde üniversitelerinden ya da E-Devlet üzerinden alınmış mezuniyet belgelerini ibraz etmek ve YÖKSİS’te mezun olarak yer almak zorundadırlar.

4. Adayların üniversite bilgileri ile genel ağırlıklı not ortalaması YÖKSİS üzerinden alınacaktır. Bilgileri YÖKSİS üzerinden alınamayan adaylar başvurularını tamamlayamazlar.

5. İstihbarat Çalışmaları ile Güvenlik Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programlarına başvurabilmek için ALES’ten (SÖZ/EA/SAY) en az 75 puan; Bölge Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programına başvurabilmek için ise ALES’ten (SÖZ/EA/SAY) en az 70 puan (GRE/GMAT için muadili) almış olmak gereklidir. ALES/GRE/GMAT sınavları sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 (Beş) yıl süreyle geçerlidir. (Doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının başvurularında ALES şartı aranmaz. Bu adayların değerlendirme hesaplamasında ALES puanı; İstihbarat Çalışmaları ile Güvenlik Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programları için 75, Bölge Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programı için ise 70 puan olarak değerlendirilir.)

6. Yabancı Dil Sınavı: İstihbarat Çalışmaları ile Güvenlik Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programları için İngilizce YDS ya da E-YDS’den en az 80 veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası İngilizce sınavlarından en az bu puanın muadili bir puan; Bölge Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans programı için ise İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça veya Farsça YDS ya da E-YDS’den en az 70 veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan en az bu puanın muadili bir puan alınması gereklidir. Bu sınavlar sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 (Beş) yıl süreyle geçerlidir. TOEFL ve PTE Akademik sınavları 2 yıl geçerlidir. (Başvurularda YÖKDİL puanı kabul edilmemektedir.)

7. Adayların bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programından, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 54. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi hükmü uyarınca “yükseköğretim kurumundan çıkarma” disiplin cezası ile çıkarılmamış olması gerekmektedir.

8. Adaylar, ilgili yüksek lisans programı için ilan edilecek tüm sınav ve mülakatlara katılmak zorundadır. Aksi takdirde başarı değerlendirmesinde dikkate alınmayacaklardır. Bu süreçte mazeret kabul edilmemektedir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Milli İstihbarat Akademisi başvurusu;

"https://basvuru.mia.edu.tr/"

adresi üzerinden e devlet şifresi ile alınıyor.

Bir diğer duyuruda ise MİT'in aşağıdaki kadrolara eleman laımı başvurusunu başlattığı bildirildi.

İstihbarat uzmanı
Mühendis
Tekniker
İHA sistemleri pilotu
Dil uzmanı
Koruma ve emniyet memuru

Bu kadrolara başvuru ise MİT'in kariyer sayfasından;

"https://www.mit.gov.tr/kariyer.html"

adresi üzerinden alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum