KPSS 2024/1 tercihleri ile kamuya atama yapılacak
KPSS tercihleri ile kamuya atama yapılacak.
Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine KPSS tercihleri ile personel alımları yapılacak. KPSS 2024/1 tercihleri kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak personel alımı için geri sayımda sona gelinirken adaylar, nasıl tercih yapacaklarını, başvuruların nasıl olacağını araştırmaya başladı.
Memur, personel, güvenlik görevlisi, sağlıkçı, hizmetli, teknisyen, tekniker, mühendis, avukat ile diğer memur kadrolarına yapılacak atamada mülakat yapılmayacak. Mezuniyet şartını sağlayan adaylar, 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan aldığı puan ile başvurusunu yapabilecek.
Söz konusu alımda atamalar KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak ve atamanın yapılmasından sonra herhangi bir mülakat yapılmayacak. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu çıkan adaylar görevlerine başlayacaklar.
Maaş ne kadar?
Göreve başlayacak personellere verilecek maaş tutarı da belli oldu. Temmuz 2024 maaş zammı ile birlikte en düşük memur 38 bin lira civarında bir maaş alacak. KPSS tercihleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personellere ise ortalama 40 bin lira civarında bir maaş ödemesi yapılacak.
Başvurular 11 Temmuz tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz'a kadar memur adaylar, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi olan ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerini yapabilecekler.
Şartlarını sağladıkları kadrolara başvuru yapacak adaylar, daha sonra tercih ücretini yatıracak adaylar, tercihlerini tamamlamış olacak. Sonuçların ise Temmuz ayı sonunda açıklanması bekleniyor.
Başvuru genel şartları ise şu şekilde:
- Türk vatandaşı olmak.
- 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)
- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
- Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.