Yeşil pasaportun kapsamı genişletilmek isteniyor

Yeşil pasaportun kapsamı genişletilmek isteniyor
Siyasi partilerin meclise sunduğu tekliflerle birlikte yeşil pasaportun kapsamının genişletilmesi isteniyor. Birçok meslek grubuna daha yeşil pasaportun verilmesi planlanıyor. İşte haberin detayları...

TBMM'de yeşil pasaportun kapsamının genişletilmesi için yoğun mesai harcanıyor. Birçok siyasi parti tarafından sunulan 19 ayrı teklifte, yeşil pasaportun kapsamının genişletilmesi isteniyor.

Siyasi partiler tarafından sunulan tekliflerde, birçok meslek grubunun da yeşil pasaport alması için uğraşılıyor. Eğer bu teklifler kabul edilirse, eş ve çocuklarla birlikte yaklaşık 800 bin kişi daha yeşil pasaport almaya hak kazanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, yeşil pasaport mesaisi devam ediyor. CHP, MHP, DEVA, YRP ve İYİ Parti gibi farklı siyasi partilerin sunduğu tekliflerin sayısı 19'a ulaştı. Partiler birçok meslek grubunu daha yeşil pasaport almasını istiyor.

O meslek grupları ise şöyle:

eczacılar,
gazeteciler,
TIR şoförleri,
belediye başkanları,
muhasebeciler,
hakim-savcılar,
engelli memurlar,
bekçiler, muhtarlar,
gardiyanlar,
özel sektördeki doktorlar,
tiyatro sanatçıları,
öğretim üyeleri,
TBMM danışmanları ve sendika yöneticileri gibi birçok meslek grubunun daha yeşil pasaport alma hakkına sahip olması isteniyor.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, bu tekliflerin kabul edilmesiyle birlikte yaklaşık 800 bin kişi daha yeşil pasaport almaya hak kazanacak.

Şu an ise Türkiye genelinde 1 milyon 200 bin kişinin yeşil pasaportu bulunuyor.

Fakat Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları bu duruma sıcak bakmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.