Yeni yargı paketinde neler olmalı? Adalet Bakanlığı, bu sayfadan talep almaya başladı

Yeni yargı paketinde neler olmalı? Adalet Bakanlığı, bu sayfadan talep almaya başladı
Yargı paketi hakkında son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç, vatandaşlardan taleplerin alınmaya başlandığını söyledi.

Son dakika: 10. Yargı Paketi için talepler alınıyor.

10. Yargı Paketinde neler olması sorusunun cevabı geldi. Gelen son dakika açıklamasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni bir internet sitesi açıldığını ve vatandaşların yargı paketi ile nelerin değişmesini istediklerini bu sayfadan iletmeleri gerektiğine yer verildi.

Ntv canlı yayınına konuk olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı reformu ile birçok konuda düzenleme yapıldığını söylerken yeni yargı paketlerinin de geleceğini, adalette sürekli düzenlemeler yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Hakim ve savcı yardımcılığı müessesesinin geldiğini söyleyen Bakan Tunç, artık hukuk mezunlarının direkt olarak avukat ve hakim savcı olamayacağını söyledi. Hukuk mesleklerine giriş sınavı ile adaylar avukat olabilecek. Hakim ve savcı yardımcılığı ile sınavı kazananlar, hakim ile savcıların yanında çalışarak tecrübe kazanacak ve işleyişi tam öğrenecek.

Yargı paketi için talepler alınmaya başlandı

Yeni yargı paketinde neler olmalı sorusuna cevap geldi. Bakan Yılmaz Tunç, yeni bir internet sitesi açtıklarını ve bu sayfadan yargı paketi ile ilgili taleplerin toplanmaya başlandığını söyledi.

"https://yargireformu.adalet.gov.tr/"

adresi üzerinden yeni yargı paketinde olması gereken konuları, olmasını istediğiniz konuları Adalet Bakanlığı'na iletebileceksiniz.

Bu sayfa üzerinden yeni yargı paketinde neler olması gerektiğini, nelerin olmasını istediğinizi yazabilir, bu şekilde sesinizi duyurarak yargı paketine katkıda bulunabilirsiniz.

Vatandaşlar ne bekliyor?

Vatandaşlar infaz düzenlemesi, kısmi ya da genel af beklentisi içinde. Sizce genel af çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
97 Yorum