Türkiye'de Neler Oluyor? BTK, Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı, İnstagram

Türkiye'de Neler Oluyor? BTK, Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı, İnstagram
Türkiye, 2 Ağustos gününe oldukça yoğun bir gündemle uyandı. İnstagram'ın kapatılması, Türkiye genelinde oldukça konuşuluyor! Peki Türkiye'de neler oluyor? İnstagram açılacak mı? İşte haberin detayları...

İnstagram, 2 Ağustos 2024 itibariyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kapatıldı. Alınan bu karar, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Bu kararın neden alındığı henüz açıklanmazken, kullanıcılar tarafından tepkiler de gelmeye devam ediyor.

Alınan bu kararın ardından ilk hamle Anayasa Mahkemesi tarafından geldi. Anayasa Mahkemesi, önce İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilecek yetkilerini iptal ettiğini açıkladı. Anayasa Mahkemesi, bu kararı sosyal medya hesabından yayınladı. AYM bu paylaşımı yaklaşık 1 saat sonra geri sildi. Silinen bu paylaşımın ardından, AYM'nin resmi internet sitesine erişim sağlanamıyor.

İnstagram Ne Zaman Açılacak?

Bu konuyla ilgili henüz yapılmış bir resmi açıklama yok. Fakat kullanıcılar alınan bu yanlış kararın kısa sürede düzeltilmesini bekliyor.

İnfluencerlar'dan Tepki!

İnstagram üzerinden hayatlarını idame ettiren İnfluencerlar, İnstagram'ın kapatılmasına oldukça tepki gösterdi. Alaylı bir dille paylaşımlar yapan İnfluencerlar, "İnstagram kapatıldı, herkes kendine iş bulsun" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.