Son Dakika: Volvo, Türkiye'de artık o araçları satmayacak

Son Dakika: Volvo, Türkiye'de artık o araçları satmayacak
Son Dakika: Volvo tarafından yapılan açıklamaya göre, o model araçların satışı artık Türkiye'de yapılmayacak. İşte haberin detayları...

Son Dakika: Volvo da Türkiye'de satış yapmama kararı aldı.

Son günlerde bazı markalar, Türkiye'de satış yapmama kararı almıştı. Bu markalara bir yenisi daha eklendi. Volvo, o model araçların artık Türkiye'de satılmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

İsveçli otomotiv devi Volvo, Türkiye pazarındaki satış politikasını güncelliyor. Şirketin Türkiye Genel Müdürlüğü görevine getirilen Alican Emiroğlu, önemli değişikliklere gidileceğini duyurdu.

Volvo da birçok marka gibi elektrikli araç üretimine geçti ve üretimini hızlandırıyor. Kompakt SUV modeli XC40, artık sadece elektrikli EX40 olarak satılacak.

Çin'de üretilen sedan modellerin artık Türkiye'ye getirilmesi ve satılması kaldırıldı. Bunun nedeni ise Çin menşeili araçlardan alınan gümrük vergisi. Volvo'nun yeni elektrikli modelleri gelinceye kadar, diğer sedan modellerinin Türkiye'de satışı kaldırıldı.

VOLVO Türkiye Genel Müdürü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Son gümrük vergileri düzenlemeleri ve ekonomik koşullar göz önüne alındığında, Çin’de üretilen sedan modellerimizin Türkiye pazarındaki sürdürülebilirliğini sağlamak zorlaşıyor. Bu nedenle, bu modellerin satışını yeni yıldan itibaren durdurma kararı aldık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.