Meteoroloji 38 ili kuvvetli yağış için uyardı! 11 Eylül 2024

Meteoroloji 38 ili kuvvetli yağış için uyardı! 11 Eylül 2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 38 ili kuvvetli sağanak yağış için uyardı! İşte haberin detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Eylül Çarşamba hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji 38 ilde beklenen kuvvetli sağanak yağış için vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre önümüzdeki 24 saat: Ülkemizin batı kesimleri ile kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Anadolu’nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, özellikle Marmara ve Ege'nin batısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde ve İzmir'in çevresinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağını açıkladı.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:

Yağışların, Marmara ve Ege'nin batısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli, İzmir çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

7 İl İçin Sarı Kod Uyarısı Verildi

Meteoroloji, özellikle 7 ili sarı kodla uyardı. Bu iller ise şöyle: İstanbul, Kocaeli, Ankara, Konya, İzmir, Antalya, Van.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.