Köprü ve otoyol geçiş ödemelerinde yeni dönem başladı

Köprü ve otoyol geçiş ödemelerinde yeni dönem başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyol geçişlerinde yeni dönemin başladığını yazılı bir açıklama ile duyurdu. İşte haberin detayları...

Köprü ve otoyol geçişlerinde yeni dönem başladı. Artık o işlemler, e-devlet üzerinden çok kolay bir şekilde yapılabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyol geçiş ödemelerinde yeni dönemin başladığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Karayolları Genel Müdürlüğü ile özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolların ödemesi, artık e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu açıklamaları yaptı:

“Karayolları Genel Müdürlüğü ile özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları da kapsayan yeni düzenleme sayesinde, vatandaşlarımız artık tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borç ödemelerini güvenli bir şekilde tek tıkla e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Araç sahipleri otoyol kullanımlarını takip edip, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini yapabilecekler" dedi.

Bakan Uraloğlu, e-devlet üzerinden yapılan bu işlemlerle vatandaşların borç ödemeyle birlikte; ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi işlemlerinde artık daha kolay yapılabileceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarının devamı ise şöyle: "Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda kullanıcılara kolaylık sağlayacak olup bu işlemleri sadece üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişiler yapabilecek. Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmek" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.