İBB Kreş Ücretlerine %100 Oranında Zam Geldi!

İBB Kreş Ücretlerine %100 Oranında Zam Geldi!
İBB bünyesinde olan kreşlerin fiyatlarına, alınan kararla birlikte %100 oranında zam yapıldı! İşte haberin detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi temmuz ayının üçüncü oturumunda kreş ücretlerine yüzde yüz zam yapma kararı aldı. Daha önceden 1.200 TL olan kreş ücreti gelen zamla birlikte 2.500 TL oldu.

İBB Meclisi, temmuz ayının üçüncü oturumunu Nuri Aslan başkanlığında, Saraçhane'de bulunan belediye binasında gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda kreş ücretlerine yüzde yüz zam yapılma kararı alındı.

Kreş Ücretlerine Büyük Zam Geldi!

İBB Meclisi, Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünün teklifi ile "Yuvamız İstanbul" çatısı altındaki İBB kreşlerinde uygulanan fiyat tarifesinde yenilemeye gidildi. 2024 yılı için geçerli olan yeni tarifeye göre, daha evvel 1.200 TL olan kreş ücreti gelen zamla birlikte 2.500 TL'ye yükseltildi.

Yapılan meclis toplantısında alınan diğer kararlar ise şöyle;

Pendik Doğu mahallesinde 2020 yılında alınan kararla dolgu alanının 10 yıllığına otopark işletilmesi amacıyla Pendik Belediyesi'ne tahsis kararı, iptal edildi.

Evini KİPTAŞ ile yenilemek isteyenlere maddi yardım sağlanacak!

İBB, riskli yapılarını KİPTAŞ ile beraber yenilemek isteyen hak sahiplerine, gelir durumuna göre toplam maliyetin yüzde 40 ile yüzde 65'i oranında destek sağlayacak. Riskli binalarda oturan emeklilere 9 bin TL, diğer hak sahiplerine ise 7 bin TL kira yardımı yapılacak.

İTÜ ile İşbirliği Yapılacak!

İBB Meclisi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İstanbul'un afete dayanıklılığını arttırmak amacıyla yapılacak çalışmalarda danışmanlık hizmeti almak üzere işbirliği protokolü imzalanmasına karar verdi.

Verilen bu kararların ardından meclis tatile çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.