En Düşük Emekli Maaşına Zam Geliyor! AK Parti'de Çalışmalar Başladı!

En Düşük Emekli Maaşına Zam Geliyor! AK Parti'de Çalışmalar Başladı!
En düşük emekli maaşlarına yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak olan bu düzenleme ile en düşük emekli maaşı 12 bin TL'ye çıkarılacak. İşte haberin detayları...

Ak Parti'de yetkili isimler en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için çalışmalara başladı. Yapılacak bu çalışmayla birlikte en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL, en az 12 bin TL'ye çıkarılacak.

Ekonomi gazetesi yazarı Besti Karalar'ın yayınladığı habere göre; Ak Parti'nin en düşük emekli maaşlarında yeni bir düzenlemye gittiğine yer verildi. Ak Parti'de bulunan yetkili isimler, en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için yeni formüller oluşturarak, bu formülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne sunacaklar.

Cumhurbaşkanı'nın Onayına Sunulacak!

Türkiye'de yaklaşık olarak 3 milyon emekli, en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'yi alıyor. Günümüz ekonomisinde ise alınan bu 10 bin TL ile geçim maalesef ki çok zor durumda. Son aylarda emeklilerin yaptığı; yürüyüşler, mitingler ve sosyal medya çalışmaları artık sonuç vermeye başlıyor. AK Parti hükümeti, en düşük emekli maaşlarına zam yapmak için harekete geçti.

Ak Parti yöneticileri, bu hafta içi en düşük emekli maaşının artırılmasıyla ilgili düzenlenen formülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunacak. Erdoğan'ın sunulacak olan formüllerden birine onay vermesi sonrası bu karar Meclis gündemine getirilecek ve Meclis'in onayı istenecek. Meclis'in de onay vermesi durumunda emeklilerin maaşlarına zam gelmiş olacak.

Emeekli maaşlarına yapılacak olan artışın kaç emekliyi kapsayacağı ve bu maliyetin ne kadar olacağına bağlı rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bildirilecek. 2024 yılının emekli yılı olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu düzenlemeye onay vermesi bekleniyor.

Sizce en düşük emekli maaşı ne kadar olmalı? Yapılacak olan bu zam yeterli mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.