Dursun Ataş'tan TÜİK'in enflasyon hesabı yaptığı verilere sert tepki

Dursun Ataş'tan TÜİK'in enflasyon hesabı yaptığı verilere sert tepki
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon hesabına tepkiler devam ediyor. Bir tepki de meclisten geldi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon hesaplamasına sert tepki.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı resmi sayfasından alınan verilere göre yapılan enflasyon hesaplaması tepki çekmişti. Doktor muayene ücretinin 34 lira, öğrenci yurdunun 457 lira ve kiranın ise 5845 lira olarak hesaplandığı görüldü.

Enflasyon rakamlarının bu hesaplamaya göre yapıldığının ortaya çıkması büyük tepki çekerken TÜİK'e art arda tepkiler geldi.

Gelen tepkilerden biri de meclisten geldi. TBMM'de açıklama yapan Dursun Ataş, TÜİK'e yazıklar olsun diyerek rakamların düzeltilmesini, bu şekilde hesaplama yapıldığında enflasyon rakamlarına göre memur ve emekliler ile asgari ücretlilerin daha az maaş zammı aldığını söyledi.

Ataş TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK’in “Kamuoyu yanlış yorumluyor.” diyerek açıklamayı bıraktığı, devlet sırrı gibi sakladığı enflasyon sepeti madde fiyatları nihayet ortaya çıktı. Buna göre, haziranda aylık enflasyonu yüzde 1,64 olarak açıklayan TÜİK, uzman doktor muayene ücretini 34 lira, öğrenci yurt ücretini 457 lira, ev kirasını ise 5.845 lira olarak hesaplanmış; akıl alır gibi değil. Bu hesaplamaları yapanlar hangi ülkede yaşıyor? Emekli maaşlarına, memur maaşlarına ve çalışan ücretlerine bu fiyatlar üzerinden hesaplanan enflasyon oranında zam yapıldığını bile bile nasıl böyle bir vicdansızlık yapılıyor? Yazıklar olsun! Ama artık yeter. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin, dar gelirlinin cebinden elinizi çekin, gerçek enflasyon oranları üzerinden maaş zamlarını yapın diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.