Cumhurbaşkanı: Filistin'de 40 bin insan hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı: Filistin'de 40 bin insan hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Filistin'de saldırılar sonucu 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazze'de 40 bin insan İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yurt dışındaydı. Astana'ya giden Erdoğan, burada Şangay İşbirliği Örgütü Genişletilmiş Oturumuna katıldı ve burada dikkat çeken cümleler kullandı.

Hemen hemen her platformda Filistin'e yönelik düzenleme saldırılara tepki gösteren, çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yönelik düzenlenen saldırılarda şimdiye kadar 40 bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Astana'da düzenlenen Şangay İşbirliği Zirvesi bu sene "Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışı'nda Çok Taraflı Diyalogun Güçlendirilmesi" teması ile yapıldı. Bu temanın isabetli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kural temellerine dayanan uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğunu, böyle bir dönemden geçtiklerini söyleyerek, "Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği, enerji ve gıda güvenliği ile tedarik zincirlerindeki aksamalar gibi meydan okumalar, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırıyor. Bunun en son ve acı örneği hepimizin gözleri önünde Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında sergilenmektedir. Gazze'de ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen saldırılar sonucu yaklaşık 40 bin masum hayatını kaybetti. Yaklaşık 90 bin Filistinli yaralandı. 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdikleri yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır" ifadelerini kullandı.

Amaçlarının bölgede kalıcı barışı sağlamak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e gerekli yaptırımların uygulanması, bölgede en kısa sürede ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 4 milyon mülteci var

Türkiye'de 4 milyon mülteci olduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Erdoğan, diğer ülkelerin de üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi ve "Türkiye olarak geçici koruma altındaki Suriyeliler de dahil olmak üzere takiben 4 milyondan fazla yerinden etilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası toplumun da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan sözlerinin devamında Şangay topluluğu ile ilişkilerinin 2013 yılından bu yana iyi gittiğini ve bu iyi gidişin devam etmesini temenni ettiklerini söyledi ve "Yeniden Asya girişimimiz ile ata yurdumuz Asya ile ilişkilerimizi her alanda karşılıklı yarar ve ortak öncelikler temelinde güçlendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.