Çocuklara sosyal medya yasağı geliyor

Çocuklara sosyal medya yasağı geliyor
Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, çocuklara sosyal medya yasağının geleceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Dünyada ve Türkiye'de sosyal medya, tehlike saçmaya devam ediyor. Sosyal medya kullanım yaşının dünya genelinde oldukça düşmesiyle birlikte, ülkeler önlem almaya devam ediyor. Son olarak Avustralya, çocuklar için sosyal medyayı yasaklayacaklarını açıkladı.

Avustralya'da Çocuklara Sosyal Medya Yasağı Geliyor

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, yaptığı açıklamada; çocuklar için sosyal medya platformlarını yasaklayacaklarını duyurdu.

Albanese yaptığı açıklamada, sosyal medya platformlarına yıl sonuna kadar yaş sınırı uygulamasını getirmek ve bir yasa tasarısı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Sosyal medyanın çocukları gerçek hayattan, ailelerinden ve arkadaşlarından uzaklaştırdığını ifade eden Albanese, ebeveynlerin bu konuda endişeli olduğunu vurguladı.

Bu yasak, tartışmaları da beraberinde getirdi. Birçok kesim bu yasağı desteklerken birçok kesim ise karşı çıktı. Karşı çıkan kesim, çocukların, gizlice bir sosyal medya hesabı açıp bir sorunla karşılaşması halinde bunu saklayacağını ve yardım istemeyeceğini düşünüyor.

Roblox Yasaklanmıştı

Türkiye'de çocukları olumsuz etkilediği düşüncesiyle birlikte, çocukların fazla olduğu oyun platformu olan Roblox'a erişim engeli getirilmişti. Getirilen bu erişim engeli devam ediyor.

Türkiye'de De Gelmeli Mi?

Sizce Türkiye'de de çocuklar için sosyal medya platformları yasaklanmalı mı? Yasaklanması gereken uygulamalar hangisi? Görüşlerinizi yazmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.