Berber ve kuaförlerde yeni uygulama yürürlüğe girdi

Berber ve kuaförlerde yeni uygulama yürürlüğe girdi
Erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını ilgilendiren uygulama yürürlüğe girdi. Uygulamaya uymayana 9 bin TL para cezası verilecek. İşte haberin detayları...

Geçtiğimiz günlerde, erkek ve kadın kuaförlerinin haftada bir gün kapalı olacağı açıklanmıştı. Erkek kuaförleri için bu gün Pazar, kadın kuaförleri için ise bu gün Salı olarak belirlenmişti.

Bolu'da bu haftadan itibaren erkek kuaförleri pazar günleri, kadın kuaförleri ise salı günleri kapalı olacağı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan bu karar; berberler, kuaförler, güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasını sağlıyor. Bu uygulama ilk olarak Bolu ilinde başlıyor. Bolu valisi Erkan Kılıç tarafından bu uygulama hayata geçiriliyor.

Bolu Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, uygulamanın bu hafta itibariyle başlayacağı açıklandı. Karara göre, erkek berberleri ve güzellik salonları Ramazan ve Kurban Bayramları'na denk gelen günler de dahil olmak üzere bir hafta öncesindeki pazar günleri kapalı olacak. Kadın kuaförleri ise salı günleri kapılarını kapatacak.

Okulların açılmasından önceki pazar günü erkek kuaförleri, salı günü ise kadın kuaförleri açık kalacak..

Özel Günlerde 2 Saat İzin Verilecek

Bu kapsam içine giren erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonları özel günler içerisinde 2 saat açık olabilecek.

Kurala Uymayana 9 Bin TL Ceza

Bu yeni kurala uymayan berberler, kuaförler ve güzellik salonlarına 9 bin TL para cezası uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.