Zenginlerden bir defalığına vergi alınması siyaset gündeminde

Zenginlerden bir defalığına vergi alınması siyaset gündeminde
Zenginlerden tek seferliğine vergi alınması konusu meclis gündemine geldi. İşte kulislerde konuşulan son gelişmeler.

Zenginlerden vergi alınması siyasetçilerin de gündemine geldi.

Geçen haftalarda Yeni Şafak Gazetesi tarafından ortaya atılan zenginlerden tek seferliğine vergi alınsın açıklaması kısa sürede yankı buldu ve gelen son dakika açıklamasında bu konunun siyasetçilerin de gündemine geldiğine yer verildi.

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, hemen hemen her alanda konuşuluyor. Artık kafede, aile ziyaretlerinde ve hemen hemen her yerde konu dönüp dolaşıp market, kira ve diğer ekonomik verilere dayanıyor. Hayat pahalılığı her geçen gün daha fazla can yakarken hükümet, tasarrufa gitti.

Depremden gelen yük, yüksek enflasyon ve cari açık ile mücadele edilirken zenginlerden tek seferliğine vergi alınması konusu gündeme geldi.

Malvarlıkları kadar zenginlerden vergi alınması talebi kısa sürede gündem olurken alınacak paranın malvarlığının yüzde 0.5'i ya da yüzde 1'i kadar olması gerektiği bildirildi.

Bu teklife göre 100 milyon liralık bir malvarlığı olandan 1 milyon lira, 1 milyarlık malvarlığı olandan 10 milyon liralık tek seferlik vergi alınması amaçlanıyor.

AK Parti kaynakları konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Türkiye'nin bir an önce toparlanması ve sürdürülebilir büyümenin devamı için bu yöndeki öneri makul ve uygulanabilir. Bunun hükumetin de dikkatini çektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti kulislerinde, "Şirketlerin yüksek enflasyon sürecinde yüksek karlık içine girdiği bu nedenle tek seferlik vergilendirmenin bu çapta işletmeleri zor duruma sokmayacağı" ve "Net kar oranlarının enflasyonun çok üzerinde olduğu bu dönemde 2023 beyannamelerinde yer alan aktifler üzerinden yapılacak yüzde 0.5 ila yüzde 1 oranında bir kesintinin sorun olmayacağı" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.