Yurt dışından telefon alanlara kötü haber! IMEI ücretlerine zam geliyor

Yurt dışından telefon alanlara kötü haber! IMEI ücretlerine zam geliyor
Yurt dışından telefon alan vatandaşlara kötü haber geldi. IMEI ücretlerine bir zam daha gelecek. İşte haberin detayları...

Türkiye'de ekonominin kötü gitmesiyle birlikte, her şey zamlanmaya devam ediyor. Özellikle teknoloji ve gıda ürünleri günden güne zamlanmaya devam ediyor.

Türkiye'ye döviz kuruyla giren telefon, tablet ve bilgisayarların fiyatları günümüzde oldukça pahalı. Bu fiyat pahalılığından kaçmak isteyen vatandaşlar, soluğu yurt dışı ürünlerinde buluyorlar. Yurt dışından getirilen telefonlar, Türkiye fiyatına göre daha uygun oluyor. Bunu engellemek isteyen devlet, IMEI kayıt ücretlerine büyük zam yaptı.

IMEI kayıt ücreti, 2024 yılı itibariyle zamlanarak 31,692 TL'ye yükselmişti. 2025 yılına az bir zaman kala, IMEI kayıt ücretlerine bir zam daha gelecek.

2025 Yılında IMEI Ücretlerine Zam Gelecek!

Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti, 2025 yılında yine zamlanacak. Ülkemizde; vergi, ceza ve harçlar YDO (Yeniden Değerleme Oranı)'ya göre belirleniyor.

2025 Yılı IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Olacak? Vergi Uzmanı Açıkladı!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yaptığı açıklamada 2025 yılı için YDO oranının %45 civarında olacağını açıkladı. Bu oranla birlikte, yurt dışından alınan telefonlar için yeni IMEI ücreti 31.692 TL'den 45.953 TL'ye çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.