Yurt dışından alınan ürünlere, yeni vergiler yürürlüğe girdi

Yurt dışından alınan ürünlere, yeni vergiler yürürlüğe girdi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yurt dışından alınan ürünler için getirdiği ek gümrük vergisi yürürlüğe girdi. İşte haberin detayları...

Günümüzde birçok vatandaş, alışverişlerini yurtdışından yapıyordu. Türkiye'ye göre daha uygun fiyatlı olması veya ürünün Türkiye'de bulunmaması yurt dışı alışverişlerini cazip kılıyordu.

Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı yeni karara göre, yurt dışından alınan ürünlerin gümrük vergisi önemli ölçüde arttı.

Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı yeni karar, yurt dışından yapılan alışverişleri daha pahalı hale getirdi. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nda yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüzde 30'dan 60'a Çıkarıldı

Posta veya hızlı kargo yoluyla yurt dışından gelen ürünlerin alışveriş limiti 150 euro'dan 30 euro'ya düşürüldü. Avrupa Birliği’nden (AB) gelen kargolarda vergi yüzde 18'den yüzde 30'a, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen ürünlerin vergisi ise yüzde 30'dan yüzde 60'a çıkarıldı.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması halinde yukarıdaki oranlara ek yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.

Eğer bir kişi yurt dışından bu ürünleri kendisi getiriyorsa, herhangi bir tarifeye dahil olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.