Yeni Şırnak Valisi Birol Ekici oldu: Kimdir, nerelidir?

Yeni Şırnak Valisi Birol Ekici oldu: Kimdir, nerelidir?
Birol Ekici Şırnak Valiliği görevine atandı. Peki Birol Ekici kimdir, nerelidir? İşte Yeni Şırnak Valisi Ekici'nin daha önceki görevleri.

Birol Ekici Şırnak Valisi oldu: Kimdir, nerelidir?

Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırklareli Valisi Birol Ekici Şırnak valisi görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırklareli Valisi olan Ekici, Şırnak Valiliği görevine atandı. Yeni Şırnak Valisi Ekici'nin özgeçmişi ise şu şekilde:

Birol Ekici kimdir, nerelidir?

Birol Ekici, Türkiye’nin deneyimli bürokratlarından biri olup, 2022 yılında Hatay Valiliği görevine atanmıştır. 1969 yılında doğan Ekici, eğitim hayatına başarılı bir başlangıç yaparak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Kamu yönetimi alanındaki akademik eğitimiyle beraber uzun yıllar mülki idare amiri olarak çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Kariyerine 1994 yılında kaymakam adayı olarak başlayan Birol Ekici, sırasıyla farklı ilçelerde kaymakamlık yaparak kamu yönetiminde geniş bir deneyim kazanmıştır. Bu süre zarfında Kayseri'nin Yeşilhisar, Burdur'un Bucak ve Karabük'ün Eskipazar ilçelerinde kaymakamlık görevlerini başarıyla yürütmüştür. Ayrıca, 2008-2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı bünyesinde Mülkiye Müfettişi olarak görev yapmış ve bu görevinde önemli incelemeler ile denetimlere imza atmıştır.

Ekici, Türkiye'de kamu yönetiminin geliştirilmesi, yerel yönetimlerin etkinliğinin artırılması ve halkla ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda önemli projelere öncülük etmiştir. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürü olarak atanan Birol Ekici, bu görevi sırasında kamu personelinin verimliliğinin artırılması ve eğitimlerinin düzenlenmesi gibi kritik projelerde görev almıştır. Buradaki başarılarıyla dikkat çeken Ekici, devletin çeşitli kademelerinde güvenilir bir isim olarak öne çıkmıştır.

Hatay Valisi olarak göreve başladığı 2022 yılından itibaren bölgenin kalkınması, altyapı projeleri ve halkla ilişkilerin güçlendirilmesi noktasında aktif bir rol oynamaktadır. Özellikle Hatay'ın tarım, ticaret ve turizm alanlarında gelişmesi için önemli adımlar atan Ekici, bölge halkıyla güçlü bir bağ kurarak sorunlara çözüm odaklı yaklaşımıyla dikkat çekmektedir.

Vali Birol Ekici, görev yaptığı yerlerde devletin temsilcisi olmanın yanı sıra, halkın yanında ve onların sorunlarına duyarlı bir yönetici olarak tanınmaktadır. Tecrübeli bir bürokrat olarak, yerel yönetimlerde etkili bir liderlik sergileyen Ekici, Hatay Valisi olarak görevini başarıyla sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.