Ünlü ekonomist, doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı

Ünlü ekonomist, doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Dolar kuru yükselmeye devam ediyor. 34 TL'yi aşan ve yükselmeye devam eden dolarda hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. İhracatçıların dolar kurunu düşük bulmasının ardından yükselişe geçen dolar, her geçen gün yükselişini sürdürüyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da dolar kuruyla ilgili tahminlerini paylaştı.

Enflasyonun Düşmesi Lazım

“Dolar kurunu çeşitli yollarla baskılayabilirsiniz ama bu sonsuza kadar sürdürülemez. Tekerlek bir yerde patlar ve dolar kuru gitmesi gereken yere gider. Siz insanların yaşam standartlarını düşürerek dolar kurunu kontrol altına alamazsınız. Sadece aldığınızı zannederseniz. Dolarizasyonun azalmasını istiyorsanız önce enflasyonu düşüreceksiniz. İnsanlar boş yere dolar almıyorlar.”

Türkiye Faiz İndirimi Yapmalı

Faiz indirimlerine de dikkat çeken Evren Devrim Zelyut, “Faiz indirimleri konuşulmaya başlandı. Sadece bizde değil tüm dünyada konuşuluyor. FED faiz indirimine başladığında Türkiye de faiz indirimine başlamalıdır. Ekim veya Kasım ayında faiz indirimi yapılması bekleniyor. Eğer FED faiz indirirken siz faiz indirmezseniz bu durum dolar kurunda ekstradan bir yükselişe neden olabilir.” ifadelerini kullandı.

Dolar Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

Dolar kuru için yıl sonu tahminini de açıklayan Zelyut, Yaşanacak bazı siyasi gelişmelere göre bağlı olmak üzere dolar kuru 43 TL – 44 TL bandına oturabilir. Hatta dolar kuru 50 TL’ye kadar da yükselebilir. Yıl sonu için bu öngörümü açıklıyorum. Dolar kurunda bu fiyatlama ile karşılaşabiliriz. Baskılanan dolar kurunu tutabilirsiniz ama FED faiz indirimi yaptığında dünya ekonomisi değişecek. O durumda hazırlıksız pozisyonda yakalanırsanız faturası ağır olur. Dolar kurunu bu bakış açısı ile takip etmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.