Ünlü ekonomist 2025 yılı asgari ücreti açıkladı

Ünlü ekonomist 2025 yılı asgari ücreti açıkladı
Birçok kesim tarafından asgari ücret zam tahmini gelmeye devam ediyor. Ünlü ekonomist de zam tahminini açıkladı! İşte haberin detayları...

Türkiye'de kötü giden ekonomi ve yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücretliler geçim zorluğu yaşamaya devam ediyor. Temmuz ayında herhangi bir ara zam alamayan asgari ücretliler, Aralık ayında açıklanacak olan zammı beklemeye başladılar.

Aralık ayına kısa bir zaman kala, birçok kesim tarafından asgari ücret tahminleri gelmeye devam ediyor. Ekonomistler, gazeteciler, SGK uzmanları ve birçok kesim asgari ücrete yapılacak olan zam tahminlerini açıklamaya devam ediyorlar.

Ünlü Ekonomist Yeni Zammı Açıkladı

Son olarak Ekonomist Murat Sağman da asgari ücret zam tahminini açıkladı. Murat Sağman yaptığı açıklamada, asgari ücrete beklenenden daha az bir zammın uygulanacağını açıkladı.

Ekonomist Murat Sağlam ilk açıklamasında, “Gelecek senenin enflasyonuna göre bir artış düşünülüyor yılbaşında. Hedef enflasyon, Merkez Bankası'nın üst bandı olacağını düşünüyorum. Merkez Bankası'nın gelecek sene hedefi 14, üst band 21, OVP 17.5-20 civarında olabilir. 2025 yılı hedef enflasyonu yüzde 20 civarı olacak. O zaman da asgari ücrette yüzde 20'lik bir artışla birlikte böyle bir beklenti var. IMF programı bu zaten. IMF olsa bunu yapar” açıklamalarını yaptı.

2025 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Murat Sağlam'ın yaptığı açıklamalara göre, asgari ücret 2025 yılında yüzde 20 zamla birlikte 20 bin 400 TL civarında olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.