Türkiye'nin en borçlu 5 ili belli oldu

Türkiye'nin en borçlu 5 ili belli oldu
BDDK, Türkiye'nin en borçlu ve borcu en hızlı artan illeri açıkladı. İşte haberin detayları...

Günümüz ekonomisinde, geçim şartları oldukça zorlaştı. Artan gıda fiyatları ve durmadan zam gelen akaryakıt fiyatları gibi etkenler; Türkiye'de geçinmeyi oldukça zorlaştırdı.

Özellikle emekli ve asgari ücretli kesim, günümüz ekonomisinde geçim zorluğu çekmeye devam ediyor. En düşük emekli maaşına yapılan 2.500 TL'lik zam, hiçbir şeyi neredeyse değiştirmedi.

Asgari ücrete ara zam yapılmaması ve asgari ücretin dolar karşısında günden güne erimesi, vatandaşları borçlanmaya itmeye devam ediyor.

Günümüzde geçim zorluğu yaşayan vatandaşlar, soluğu bankalarda alıyor. Geçimlerini devam ettirmekte mecbur olan vatandaşlar, ihtiyaç kredileri ve kredi kartlarını kullanmaya devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ikinci çeyrek Fintürk verilerini açıkladı. Açıklanan bu verilere göre, Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşın borçlarında artış görüldü.

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı son rapora göre, Türkiye'de bankalara borçlu kişilerin sayısı 40 milyonu aştı.

Kart Borcu En Hızlı Artan 5 İl Açıklandı

BDDK'nın açıkladığı verilere göre, borcu en fazla artan il yüzde 49,2 ile Konya oldu. Konya'yı yüzde 33,2 ile Muğla takip etti. Bu illeri sırasıyla Antalya, Bursa ve Düzce takip etti.

En Borçlu İl İstanbul

BDDK'nın açıkladığı verilere baktığımızda Türkiye'nin en borçlu ili İstanbul oldu. İstanbul'u 136,9 milyar TL ile Ankara, 97,5 milyar TL ile de İzmir takip etti.

En Az Borcu Olan İl Ardahan

Kredi kartlarına en az borcu olan il ise Ardahan olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.