TÜİK, İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

TÜİK, İşsizlik Rakamlarını Açıkladı
TÜİK, Haziran ayına ilişkin işsizlik verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, işsizlikte büyük bir artış göründü. İşte haberin detayları...

Türkiye'de uygulanan sıkı ekonomi politikası nedeniyle işsizlik artmaya devam ediyor. Vatandaşlar, iş bulmakta zorluk çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, işsizlik oranı Mayıs ayına göre yüzde 0,7 artarak yüzde 9,2'ye yükseldi.

Geniş tanımlı işsizlik oranı ise Mayıs ayına göre, 0,2 puan artarak yüzde 54,4'e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı verilere göre özellikle genç nüfusta işsizlikte gözle görülür bir artış yaşandı.

İşsizlik Oranları:

Haziran ayında, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişi oldu. Erkeklerde işsizlik oranı %7,6 iken, kadınlarda bu oran %12,4 olarak gerçekleşti.

İstihdam ve İşgücüne Katılım:

İstihdam edilenlerin sayısı 341 bin kişi azalarak 32 milyon 522 bin kişi oldu. İstihdam oranı ise %49,3 olarak kaydedildi. İşgücüne katılma oranı %54,4 seviyesinde gerçekleşti.

Genç Nüfusta İşsizlik:

15-24 yaş grubundaki genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 1,7 puan artarak %17,6 oldu. Bu oran erkeklerde %14,8, kadınlarda ise %23,2 olarak ölçüldü.

Çalışma Saatleri ve Atıl İşgücü:

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 44saat olarak belirlendi. Atıl işgücü oranı ise %29,2 seviyesine indi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.