SPK Açıkladı: Bahadır Kimya Halka Arz Oluyor!

SPK Açıkladı: Bahadır Kimya Halka Arz Oluyor!
SPK'dan yapılan son dakika açıklamasında, Bahadır Kimya'nın halka arz olacağı açıklandı! İşte haberin detayları...

Türkiye'de halka arz furyası devam ediyor. Halka arz edilen şirketlere katılan vatandaşlar, hem ek bir para hem de yatırım yapmak istiyor.

Geçtiğimiz yıla nazaran bu yıl halka arzlara katılım azaldı. Geçen yıl oldukça fazla kazandıran halka arzlar, bu yıl itibariyle; ikinci üçüncü günden tavan bozmaya başlıyor. Zarar eden vatandaşlar, artık halka arzlara katılmıyor. Fakat bazı vatandaşlar ise katılmaya, kar kovalamaya devam ediyor.

SPK'dan yapılan son dakika duyurusuna göre, Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz oluyor. SPK, Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 51 TL'den ilk halka arzını onayladı.

SPK'dan Yapılan Açıklama İse Şöyle:

Şirket’in başvurusu, 28.03.2024 tarih ve 2024/17 sayılı Bülten’de duyurulan i-SPK 128.22 (28.03.2024 tarihli ve 18/505 s.k.) sayılı Payların İlk Halka Arzı Öncesi Uyulacak Ön Şartlardaki Tutarların İndirimine İlişkin Kurul İlke Kararı kapsamında değerlendirilmiştir.

Mevcut ortaklardan Serkan BAHADIR’a ait 6.000.000 TL nominal değerli (B) grubu payların satışı gerçekleştirilecektir.

1 TL nominal değerli paylar 51 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

Talep Toplama Tarihleri Ne Zaman?

Henüz talep toplama tarihleri açıklanmadı. Fakat geçmiş örneklere baktığımızda, halka arzın onayından yaklaşık 1 hafta sonra talep toplamalar başlıyor. Yani bu hissenin talep toplama tarihi 7-9 Ağustos arası olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.