Sene sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Sene sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek
Ayağının tozu ile deprem bölgesine giden Bakan Murat Kurum, deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 200 bin konut sene sonuna kadar yapılacak.

Kardeş ülkemiz olan Azerbaycan tarafından yapılan Azerbaycan Mahallesi'ne gelen ve burada incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada basın mensuplarının sorularını cevapları, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Göreve gelmesi sonrası ilk iş deprem bölgesini ziyaret eden Bakan Kurum, bir ayaklarının ve gönüllerinin sürekli olarak deprem bölgesinde olduğunu söyledi.

Deprem bölgesinin dertlerinin kendi dertleri, sevinçlerinin kendi sevinçleri olduğunu söyleyen Bakan Kurum, kaybedecek hiç zamanları olmadığını ve hızlı şekilde bölgenin kalkındırılacağını söyledi.

104 Milyar dolar zararı var

6 Şubat depremlerinin mali faturasının 104 milyar doları aştığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Kurum, deprem sonrası devlet, Toki ve iştiraki kurumlar tarafından 276 bine yakın konut yapıldığını, yerinde dönüşümün de devam ettiğini, 4500 köy evinin yapıldığını, 76 bin konutun 2 bin şantiyesinde 153 bin işçi çalışıyor.

Bakan yıl sonu hedeflerini açıklayarak, 200 bin konut yapılacağını ve devletin bu konutları depremzedelere sene sonuna kadar teslim edeceğini bildirdi.

Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Belirlediğimiz rezerv alanlar var bu rezerve alanlarda da yine şehrin ihtiyaçlarına yakışacak zemin artı 3-4 katı, eğer imkan yoksa 5 katı geçmeyecek şekliyle projelerimizi yürütüyoruz ve burada esnafımızın, sivil toplum örgütlerimizin taleplerini de dikkate almak suretiyle bu projeleri yapmak ve bu projelerde yine vatandaşın taleplerini gözetmek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Yine Kahramanmaraş özelinde vatandaşlarımızın merakla beklediği bir haberimiz var, burada heyelan bölgesi ve fay hatları ile ilgili bir süreç var. Gerek yerleşime uygun olmayan alanlar gerekse fay sakınım bölgesi diye ilan edilmiş ve vatandaşımızın burada herhangi bir yerleşme yapamadığı alanlara ilişkin hocalarımızın bir çalışması var. Bu çalışmalarda hocalarımız ayrıntılı tüm etütleri yaparak mikro belgeleme zeminin etüdünün yapılması ve oradan örneklerin alınması buradaki örneklerin yurt dışında laboratuvarlara gönderilmesi gibi tüm çalışmaları yapıyorlar"

Bakan Kurum deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini, konut inşaatlarının hız kesmeden süreceğini söyleyerek depremzedelerin yanında olacaklarını söyledi.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.