Onay geldi: Petrol Ofisi, BP'yi satın alıyor

Onay geldi: Petrol Ofisi, BP'yi satın alıyor
Rekabet Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Petrol Ofisi'nin BP'yi satın almasına onay verildiği bildirildi.

Son dakika: Rekabet Kurulu onayladı. Petrol Ofisi BP'yi satın alıyor.

Petrol Ofisi CEO'su Mehmet Abbasoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Abbasoğlu yaptığı açıklamada Rekabet Kurumu'nun Petrol Ofisi'nin BP Türkiye ve iştiraklerini devralmasına onay verdiğini bildirdi.

Geçen sene açıklamıştı

Geçen sene Kasım ayında PO, BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını devralacağını bildirmişti.

1912 yılından bu yana ülkemizde 700'den fazla istasyonu ile faaliyet göstermekte olan Bp Türkiye, artık Petrol Ofisi'nin olacak

Geçen sene PO Grubu, BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını satın almak için hisse alım sözleşmesine imzayı atmış ve BP'nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan işlemin bedeli açıklanmadı.

Daha da güçlenecek

Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bake yaptığı açıklamada bu satın alma ile birlikte Petrol Ofisi grubunun daha da güçleneceğini söyleyerek şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam"

Onay geldi: İşlemler hızlı şekilde tamamlanacak

Rekabet Kurulu'ndan onay gelmesinden sonra hisse alım işlemleri hızlı şekilde tamamlanacak ve artık BP'nin Türkiye'de bulunan tüm işletmeleri, akaryakıt istasyonları Petrol Ofisi şirketine devredilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.