Merkez Bankası, yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası, yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini açıkladı.
Merkez Bankası tarafından "Piyasa Katılımcıları Anketi" yayınlandı. Bu ankette yıl sonu dolar ve enflasyon beklentileri de açıklandı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak? Enflasyon yıl sonunda ne kadar olacak? İşte haberin detayları...

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçimden çekilmesi, ABD Başkan adayı Donald Trump'ın süikaste uğraması ve Kamala Harris'in resmen adaylığını açıklamasının ardından gözler bugün piyasaya çevrilmişti.

Dolar kuru ve altın güne yükselişle başlarken, Merkeez Bankası da piyasa katılımcıları anketini açıkladı.

Piyasanın en önemli verileri arasında yer alan Piyasa Katılımcıları Anketi Temmuz 2024 Merkez Bankası tarafından yayınlandı. Yayınlanan bu rapora göre, Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar tahmini yükseldi. Merkez Bankası'nın 2025 dolar kuru tahmini ise geriledi. İşte açıklanan veriler...

Merkez Bankası 2024 Yıl Sonu ve 2025 Dolar Kuru Beklentisi

Merkez Bankası tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Temmuz 2024 anket verilerine göre, yıl sonunda beklenen enflasyon ve dolar kuru tahminleri belli oldu.

tcmb-enflasyon-bekleisi.jpg

Merkez Bankası'nın açıkladığı bu verilere göre, 2024 yılı için dolar kuru tahmini 37,37 TL oldu. Şu an dolar kuruna baktığımızda 33,03 TL. Yani dolar yıl sonuna kadar 4,34 TL artış gösterecek. 2025 Yılı dolar kuru beklentisi ise 41,52 TL olarak açıklandı.

Merkez Bankası Enflasyon Beklentisi

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Temmuz 2024 yılı raporuna göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,95 olarak açıklandı. 2025 yılı enflasyonu yüzde 30,02 2026 enflasyonu ise yüzde 19,32 olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.