Mehmet Şimşek'ten yeni kanun açıklaması: Vergilendirilmemiş alan kalmayacak

Mehmet Şimşek'ten yeni kanun açıklaması: Vergilendirilmemiş alan kalmayacak
Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada yeni dönemde Türkiye'de vergilendirilmemiş alan kalmayacağını söyledi.

Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada yeni vergi paketi hakkında detaylara yer verdi.

Bugün vergi paketi meclise geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen yeni vergi paketine baktığımızda birçok konuda düzenleme olacağına yer verildi.

Bakan Şimşek yeni paket ile ilgili yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşlara ilişkin herhangi bir hüküm olmadığını, sadece çok kazananlardan daha fazla vergi alınmasını öngördüğünü söyledi.

"Yeni vergi paketini 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" diyerek açıklamasına başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, paket ile birlikte sermayeye yönelik yeni vergiler geleceğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor."

Vergilendirilmemiş alan kalmayacak

Vergilendirilmemiş alan kalmayacağını, para kazananlardan vergi alınacağını söyleyen Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmalarımızı, Türkiye'de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütmeye devam edeceğiz. Kayıt dışılıkla kararlı mücadele ve gönüllü uyumu artıracak, bu yolla mali disiplini güçlendirecek adımlar atacağız."

Ne zaman yürürlüğe girecek?

TBMM'ye bugün gelen yeni vergi paketi kısa süre içine görüşülecek. Bu hafta komisyonda, gelecek hafta genel kurulda görüşülecek teklifin kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.