İslam Memiş, faiz kararı öncesi piyasaları değerlendirdi

İslam Memiş, faiz kararı öncesi piyasaları değerlendirdi
Yaptığı yorum ve analizlerle herkesin takip ettiği isim olan İslam Memiş, FED faiz kararı öncesi piyasaları değerlendirdi. İşte haberin detayları...

Temmuz ayı itibariyle altında, oldukça fazla dalgalanmalar yaşandı. Temmuz ayında açıklanan önemli veriler ve yaşanan Ortadoğu krizleri, altın fiyatlarındaki dalgalanmayı oldukça etkiledi.

Temmuz ayının son gününde ise bir önemli veri daha açıklanacak. Amerika Merkez bankası olan FED, bugün politika faiz kararını küresel piyasa ile paylaşacak.

Açıklanacak olan bu faiz kararı öncesi, yatırım uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi. İslam Memiş; veriler öncesi borsa, altın, dolar ve euro'yu değerlendirdi. İşte İslam Memiş'in açıklamaları...

İslam Memiş'ten Borsa Yorumu:

"Borsa İstanbul 10 bin 700 puanda. Teknik olarak 10 bin 750 puan seviyesini aşağı yönlü kırdı. 10 bin 700 üzerinde tutunamazsa aşağıda 10 bin 680 puan seviyesi var. Teknik olarak bunu takip edeceğiz. İsrail'e karşı yapılan açıklamalar gerilim tarafında fiyatlandığı için borsa toparlanamadı. Negatif görünüm devam ediyor. Borsa tarafındakiler biraz daha bekleyebilir."

İslam Memiş döviz kurları hakkında da yorumlarını paylaştı:

"Dolar TL kuru 33.08'de. Dolar endeksinden güç aldı dolar TL kuru. Kısa vadede kredi notumuz arttığı için 33 altına sarkmıştı ancak orta ve uzun vadede yüksek beklentimizi koruyoruz. Dolara ihtiyacı olanlar, 33 lira altı rakamların kalıcı olmayacağına göre karar vermeli.

Çarşamba gününe kadar dolar karşısındaki varlıklar baskılanır, çarşambadan sonra yükseliş görürüz beklentimiz vardı. Euro tarafında alım pozisyonu olan, paritenin düşmesinin bekleyenler burada karar vermeli."

İslam Memiş, son olarak altını değerlendirdi:

"Ons altın 2390 dolarda. 2976 - 2397 dolar aralığında işlemler gerçekleştirdi. Fed sonrası 2450 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Özellikle 2435 dolar seviyesi burada kritik. Yukarı yönlü kırılım olacak mı bunu takip edeceğiz. 2450 dolara kadar yükseliş beklentim var ama yükselişler devam edecek anlamı taşımıyor, oradan bir hamle aşağı gelecek. Aşağıda 2360 dolar destek seviyesini takip edeceğiz.

Gram altın tarafındaki hedefimiz aynı. Ons altını takip etmeye devam ediyoruz. 2568 - 2578 lira aralığında bir gram altın var. 2588 liraya kadar yükseldi, ardından kar satışları geldi. Gram altın tarafında 2520 - 2620 lira bant aralığı geçerliliğini koruyor. Temmuzda altında sert dalgalanmalar gördük." dedi.

Paylaşılan bu haber, yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.