İslam Memiş Açıkladı: O yatırım aracında sürpriz yükseliş bekliyorum

İslam Memiş Açıkladı: O yatırım aracında sürpriz yükseliş bekliyorum
Yatırım uzmanı İslam Memiş, piyasa hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı! İşte haberin detayları...

Para piyasaları uzmanı ve finans analisti olan İslam Memiş, güncel yorumlarını takipçileriyle paylaştı. İslam Memiş yaptığı açıklamada, o yatırım aracında sürpriz bir yükseliş beklediğini açıkladı.

Piyasa ile ilgili yaptığı yorum ve analizlerle yatırımcıların ve vatandaşların takip ettiği isim olan İslam Memiş, yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

Borsa ile ilgili yorumlarını paylaşan İslam Memiş:

"Borsa İstanbul 9727 puanda. Yüzde 1.69'luk değer artışı ile günü tamamladı. Tepki alımları olacağını, 9400-9800 takip edeceğimizi ifade ettim. Kademeli alan pişman olmayacak. 9400 destek seviyesini takip etmeyi sürdüreceğiz. 10 bin üzerine kendini atan bir endeks göreceğiz. Merkez bankalarının açıklamaları etkili olana kadar borsadaki arkadaşlarımız beklemeli" dedi.

Dolar kurunu da değerlendiren, İslam Memiş: "Dolar kuru 34.03 TL. Yatay, sakin. Burada baskılanma süreci devam ediyor. Dolarda bir gün ansızın 34.65'e kadar atak gerçekleştirebilir. O yüzden temkinli bekleyişime devam ediyorum. Serbest piyasalarda 34.10 lira olan bir dolar TL var. Resmi kur, serbest piyasaları yakalayacak. Döviz kurlarındaki düşüşler kalıcı değil, yukarı yönlü hareketler devam edecektir. Bugünlerde ama 34.50 - 34.65 ansızın olabilir, dikkat etmekte fayda var" diye konuştu.

Altın ve gümüş hakkında da analizlerini paylaşan İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Ons altın 2516 dolar seviyesinde. Burada sıkıştı. Yön kırılımı şu anda yok. Beklentimiz negatif. 2500 dolar altına sarkmalarda beklemeye devam edeceğim. Yıl sonuna kadar 2600 doları beklemeye devam ediyoruz. Yukarıda bir sıkışıklık var. Kısa vadede 2700 dolara kadar bir hamle yapmayacağım.

Gram altın serbest piyasalarda 2800 - 2815 lira aralığında. Gram altın tarafında da 2800 altına sarkmalar bekliyorum. Kısa vadeli görünüm negatif ama elinde altın bulunduranlar kesinlikle sahip çıksınlar. Gram altında 2880 lira var. Onu beklemeye devam edeceğiz. Yıl sonunda 3000-3500 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz.

Gümüş onsunda 31.50 direncini beklemeye devam ediyorum. Ons altın negatifken, ons gümüşte 0.30'luk bir artış var. Gram gümüş 33.83 TL. Bu hafta gümüşçüyüz. Pozitif ayrışıyor, bunun gerekçesi de rasyo."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.