Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kuyumculara büyük operasyon

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kuyumculara büyük operasyon
Hazine ve Maliye Bakanlığı, düşük vergi ödeyen ve vergi kaçıran kuyumcu işletmelerine operasyon başlattı! İşte haberin detayları...

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir kuyumcunun ortalama olarak aylık 16 bin 46 lira vergi ödediğini açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerine kuyumculuk sektörüne vergi operasyonları başladı.

Bugün itibariyle 9 büyükşehirde 707 adreste eş zamanlı olarak inceleme yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığı yapan sektörlere inceleme başlatmaya devam ediyor. Son olarak bir kuyumcunun ortalama 16 bin 46 TL vergi ödediğini açıklayan Mehmet Şimşek, kuyumcu sektörüne denetimleri sıkılaştırdı.

552 Mükellef Hedef Alındı

Vergi Denetim Kurulu (VDK) ve Risk Analiz Genel Müdürlüğü tarafından yapılan detaylı risk analiz çalışmasında 552 mükellef hedef alındı. Yapılacak olan denetimde 3 bin kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekip vergi müfettişleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarından oluşuyor.

Yapılacak olan bu denetimlerin temel amacı kayıt dışı faaliyetleri tespit etmek ve yapılan vergi kaçakçılığının önüne geçmek olarak açıklandı.

Stok Sayımı Yapılacak

Denetim yapacak olan ekipler, kuyumcu işletmelerinin stoklarını detaylı bir şekilde sayacak ve faturasız işlemleri, değerli taş alım satımının yapılıp yapılmadığını inceleyecek. Ayrıca yapılan ödemelerin kuruma ait banka hesaplarından olup olmadığı da incelenecek. Yapılan satışların gram bilgilerine yer verilip verilmediğine de bakılacak.

Her Sektör Denetlenecek

Bakanlık yetkilileri, kuyumculara yapılan bu denetimlerin ardından diğer sektörlerin de aynı şekilde denetleneceğini açıkladı. Vergi adaletinin sağlanması için yoğun bir çalışma yürüten bakanlık, denetlenmedik sektör kalmayacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.