FED faiz kararı öncesi, doların yükselişi hızlandı

FED faiz kararı öncesi, doların yükselişi hızlandı
ABD Merkez Bankası FED'in bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi, dolar kurunda yükseliş hızlandı. İşte haberin detayları...

Piyasalar, bugün güne Ortadoğu gerilimiyle başladı. Hamas Lideri Haniye'nin yemin töreni için bulunduğu İran'da suikast sonucu öldürülmesi, piyasaları etkiledi.

Diğer yandan ABD Merkez Bankası FED, bugün faiz kararını açıklayacak. FED faiz kararını Türkiye saatiyle 21.00'da açıklayacak.

Önemli gelişmelerin olduğu bugünde dolar, 33 TL'nin üzerindeki yükselişini hızlandırdı. Dolar, bu kritik güne 33,11 TL seviyesinde başladı. Euro ise güne 35,84 seviyesinden başladı.

FED'in Faiz Kararı Ne Olacak?

Piyasalar, bugün açıklanacak olan FED faiz kararının sabit tutulmasını bekliyor. FED'in faiz indirimine ise Eylül ayından itibaren başlaması bekleniyor. ABD'nin dünyaca ünlü finans kuruluşu olan Bank of America ise, ABD'de enflasyonun yüzde 2'ye doğru gitmeden faiz indiriminin yapılacağını beklemiyor.

FED Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'in bugün yapacağı konuşmalar ise, piyasa tarafından oldukça merak ediliyor.

Türkiye Faizi İndirecek Mi?

FED'in faiz indirim kararı konuşulmaya başlanmışken, Türkiye'de de faiz indirimi beklentisi artmıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, enflasyonun düşüşe geçmeden faiz indiriminin yapılmayacağını açıklayarak; faiz indirimine kapıyı kapatmıştı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da faiz indirimiyle ilgili "Tek bir veriyle çıkarım yapmak sağlıklı olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası dün PPK metnini yayınladı. Yayınlanan bu metinde, enflasyonun Temmuz ayında geçici bir yükseliş göstereceğini açıklamıştı.

Yani tüm bu değerlendirmelere baktığımızda, Türkiye'de faiz indiriminin yakın tarihte olması beklenmiyor. Enflasyonun kalıcı olarak düşmeden, faiz indirimi yapılmayacağı önemli isimler tarafından açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.