Eylül ayında araç fiyatlarına büyük zam geliyor

Eylül ayında araç fiyatlarına büyük zam geliyor
Otomotiv uzmanı Emre Özpeynirci, Eylül ayında otomotiv fiyatlarına büyük zam geleceğini ve bunun nedenini açıkladı! İşte haberin detayları...

Türkiye'de uygulanan ekonomi politikası nedeniyle araç ve ev kredilerinin faiz oranları oldukça artmıştı. Artan bu faiz oranları konut ve araç piyasasını oldukça etkilemiş ve yavaşlatmıştı.

Otomotiv uzmanı Emre Özpeynirci, döviz kurundaki artış nedeniyle eylül ayında araç fiyatlarına zam geleceğini açıkladı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'nin yaptığı açıklamaya göre, eylül ayında otomobil fiyatlarına ortalama yüzde 5'lik bir zammın geleceğini açıkladı. Gelecek olan bu zammın otomotiv piyasasını daha da yavaşlatmasını bekleniyor.

Temmuz ve Ağustos ayında satışların artmasının nedenini GSR2 olmayan araçları satma avantajına sahip olan yerli üreticilerin bu fırsatı değerlendirmesi olduğunu belirtti. Ancak bu avantaj 31 Ağustos tarihine kadar geçerli ve bitmesine çok az kaldı.

Özpeynirci'nin X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Eylülde otomobillere kur zammı yolda Temmuzda 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, ağustosta da 85 bin adedi bulacağı öngörülüyor. Son haftaya giriyoruz, bekleyip göreceğiz.

Bunda hem ‘ulusal tip onayı’ olan yerli araçların 31 Ağustos’a kadar GSR2 olmayan araçları satma avantajı, (ek süre verilmişti) hem de son dönemdeki kur artışından dolayı 'zam gelecek' endişesiyle yapılan alımın etkisi var.

Sektör yetkilileri kurdan dolayı eylülde ortalama yüzde 5 zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Kur artışından ziyade euro/dolar paritesi bu noktada önemli. Tabi oranlar markadan markaya modelden modele değişecektir.

Yerli araçların da GSR avantajı bitiyor ve GSR2'ye geçiyorlar, bu da bir fiyat artışı demek. Yani anlayacağınız eylül ayı zor bir ay olacak, yılın geri kalanı için de bir gösterge olacak."

ss.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.