Emeklilik Sistemi Sil Baştan Değişiyor! Ak Parti'den Açıklama Geldi!

Emeklilik Sistemi Sil Baştan Değişiyor! Ak Parti'den Açıklama Geldi!
Ak Parti, emeklilik sistemini sil baştan değiştiriyor. Emekli aylıkları, emekli yaşı ve birçok şey değişecek! İşte haberin detayları...

AK Parti hükümeti, emeklilik sistemini kökten değiştiriyor. AK Parti kaynaklarının EKONOMİ gazetesine yaptığı açıklamaya göre; emeklilik yaşı erkeklerde 65, kadınlarda ise 60 olarak sabitlenecek. Emekli maaşları ise, herkesin ödediği prim gün sayısına göre belirlenecek. Emekli maaşı düşük olan vatandaşlara ise; yol, gıda ve kira gibi destekler sağlanacak.

Ak Parti hükümeti, emekli sistemini kökten değiştirmeye hazırlanıyor. Emekli yaşı, sigorta süreleri yeniden belirlenecek ve herkes ödediği prim gün sayısına göre bir maaş alacak. Kök maaş sorunu devam ederken, hükümet 6 ayda bir yenileme yapmak yerine; bu sorunu kökten çözecek.

Düşük emekli maaşı alan kişilere, yeni destekler gelecek. Yol, gıda, ulaşım ve kira gibi birçok alanda destekler sağlanacak. Emeklilik yaşı ise erkeklerde 65, kadınlarda ise 60 olarak sabitlenecek.

Formüller İnceleniyor!

Hükümet, emeklilik sistemindeki formülleri incelemeye ve araştırmaya devam ediyor. Başka ülkelerin emekli formülleri de inceleniyor. Emeklilik için gerekli olan sigortalılık süresi kesin olarak belirlenecek.

Hane Geliri Dikkate Alınacak!

En düşük emekli maaşı belli bir limite kadar getirilecek. Artık en düşük emekli maaşına hazine destek vermeyecek. Hane bazlı emekli maaşlarına destek sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geçinemeyen ve emekli maaşı düşük olan dar gelirlilere yol-yakıt- gıda ulaşım gibi destekler sağlanacak. Kira yardımı nakit olarak verilecek.

En düşük emekli maaşı artık bir düzene oturtulacak. Herkes prim gün sayısı kadar maaş alacak.

Ak Parti, yeni emekli sistemini getirmek için yoğun bir çalışma yapıyor. Ak Parti kaynaklarının açıklaması ise şöyle:

"Emekliliği; sosyal güvenlik sistemimizi çok adil bir formülle belirleyip, bütün emeklilerin emekli olacakları tarih itibarıyla ne kadar maaş alabileceklerinin netleştirileceği, dönem dönem bunlar için uyarı geleceği, prim artırdığında daha fazla maaş alabilme noktasında kıstasların kullanılacağı bir sisteme taşımamız lazım. Bizim en büyük zorluğumuz şu; maaş ödediğimiz emekli sayısı 16 milyon 180 bin. Ama prim ödeyen, beyanname ile birlikte kayıt altına alınan 7 milyon 500 bin. Bizim kayıt dışıyla iyi mücadele etmemiz lazım. Bütün bu değişiklikler için bir geçiş süreci lazım. Adil sürdürülebilir dengeli bir emekli sistemini oturtmamız lazım. İhtiyacı olanlara da Aile Bakanlığı ulaşım, gıda, kira gibi destek verebilir." Bu yeni emeklilik sisteminin 2025 bütçesi sonrasında ele alınması ve kademeli olarak gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.