E Devlet Toki Ankara başvurusu başladı

E Devlet Toki Ankara başvurusu başladı
Son dakika haberi: Toki Ankara'da konut satışı yapacak. Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandı.

TOKİ Ankara'da konut satışı yapacak: İşte başvuru.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayan projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. 2024 yılında da birçok şehirde yeni konut projelerini hayata geçiren TOKİ, ev sahibi olmak isteyenler için başvuru şartlarını açıkladı. Peki, 2024 TOKİ başvuru şartları nelerdir? İşte Toki Ankara konut başvurusuna ilişkin son dakika bilgileri.

Toki AnkarA'da 2+1 ve 3+1 konut satışı yapacağını açıkladı. Başvurular ise alınmaya başlandı.

Toki Ankara Başvuru Şartları Nedir?

TOKİ projelerine başvuruda bulunabilmek için vatandaşların belirli kriterleri sağlaması gerekmektedir. İşte TOKİ 2024 başvuru şartları:

  • T.C. Vatandaşı Olma Şartı: TOKİ’den ev sahibi olabilmek için ilk ve en önemli şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır.
  • İkamet Şartı: Başvuru yapacak kişinin, başvurduğu il sınırları içerisinde en az **bir yıldır ikamet ediyor olması** ya da o il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. Bu durum, yerel halkın öncelikli olarak yararlanmasını amaçlamaktadır.
  • Ev Sahibi Olmama Şartı: Başvuru yapacak kişinin kendisi, eşi veya 18 yaşından küçük çocuklarının Türkiye genelinde tapulu bir konutunun olmaması gerekiyor. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar TOKİ projelerinden yararlanabiliyor.
  • Yaş Şartı: Başvuru yapacak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ancak, dul ve yetim başvurularında bu yaş sınırı aranmayabiliyor.

TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Başvuru sürecine dair tüm detaylar TOKİ'nin resmi web sitesinde ve ilanlarında yer almakta olup, başvuru şartlarını karşılayan herkes bu projelere katılım sağlayabiliyor. Ev sahibi olma hayalinizi gerçekleştirmek için 2024 TOKİ projelerine mutlaka göz atın!

Ankara Toki Başvuru Nasıl Yapılır?

Toki Ankara duyuruları e devlet kapısı üzerinden şu şekilde açıklandı:

ANKARA İLİ ÇUBUK İLÇESİ 503 ADET KONUT 12 ADET DÜKKAN İNŞAATI

ANKARA İLİ, BEYPAZARI İLÇESİ, 2. ETAP 412 ADET KONUT VE 12 ADET DÜKKAN İNŞAATI İLE ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İŞİ

Başvurular ise e devlet kapısı üzerinden alınıyor.

E Devlet arama kısmına Toki Başvuru yazmanız yeterli olacaktır. Başvuru yazdıktan sonra Toki konut iş yeri başvurusu kısmından başvurunuzu yapabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.