Dolar, yeni haftaya yükselişle başladı

Dolar, yeni haftaya yükselişle başladı
Dolar, FED faiz kararının açıklanacağı haftaya yükselişle başladı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak? İşte haberin detayları...

Dolar, yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Geçen hafta 32,98 seviyesinde kapanış yapan dolar, yeni haftaya 33 TL'nin üzerinde 33,02 seviyesinde başladı. Euro ise yeni haftaya 35,87 seviyesinden başladı.

Bu hafta tüm piyasada gözler Çarşamba günü açıklanacak olan FED faiz kararına çevrildi. FED'in mevcut politika faizini 5,25 ile 5,50 seviyesi arasında sabit tutması bekleniyor. Piyasalar FED'in henüz faiz indirimi yapmasını beklemiyor. Piyasaların faiz indirimi beklentisi, Eylül ayında olması bekleniyor.

Piyasalar, FED'in temmuz ayında faizi %90 oranında sabit tutmasını düşünürken; %10'luk kesim ise faiz indiriminin gelmesini bekliyor.

Jerome Powell'in açıklamları merak ediliyor!

Faiz kararları sonrası yaptığı açıklamalarla piyasayı doğrudan etkileyen FED Başkanı Jerome Powell'in açıklamaları ise, piyasa tarafından oldukça merak ediliyor.

Bank of America Yıl Sonu Dolar Tahminini Açıkladı!

ABD merkezli dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Bank of America, Türkiye ekonomisi raporunu yayınladı. Yayınlanan bu raporda, doların Türkiye'de yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı. Bank of America'nın tahminine göre, dolar yıl sonunda 12 tl artarak 45 tl olması bekleniyor.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut da dolar beklentisini açıkladı!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da dolarla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı. Evren Devrim Zelyut, yaptığı tahminde doların; yıl sonunda 41 - 42 TL arasında bir değer bulacağını açıkladı.

Paylaşılan bu haber, yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.