Deutsche Bank, Türkiye'de doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Deutsche Bank, Türkiye'de doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!
Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank, Türkiye ekonomisiyle ilgili açıklamalar yaptı! İşte haberin detayları...

Türkiye ekonomisinde olan gelişmeler, yabancı finans kuruluşları tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Uygulanan ekonomi politikalarını takip eden yabancı finans kuruluşları, Türkiye ekonomisine dair analizlerini ve raporlarını yayınlamaya devam ediyorlar.

Son olarak Almanya merkezli Deutsche Bank tarafından Türkiye ekonomisine dair bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda; yıl sonu dolar kuru beklentisi, enflasyon ve faiz politikası hakkında açıklama yapıldı.

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans Christian Wietoska, Türkiye ekonomisine dair bazı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin makro ekonomi politikalarında değişim başlatmasının çok kıymetli olduğunu; ve bunun meyvelerinin olumlu olarak toplanmaya başlandığını açıkladı.

Türkiye'de Enflasyon Düşecek Mi?

Hans Christian Wietoska, Türkiye'de enflasyon düşecek mi sorusuyla ilgili şöyle açıklama yaptı:

“İlk aşama ekonominin dengelenmesi açısından başarı ile geçildi. Enflasyon zirveyi gördü ve şimdi düşüşe geçiyor. Güçlü bir dezenflasyon süreci yaşanmasını bekliyoruz. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 40 seviyelerine düşeceğini tahmin ediyoruz. İkinci aşamada ise enflasyonu yüzde 20 seviyelerine düşürmek var ve orada çok soru işaretleri bulunuyor. Büyüme yavaşlıyor ve bu olurken Merkez Bankası’nın alacağı reaksiyon çok önemli olacak. Kasım ve Aralık aylarında 500 baz puanlık faiz indirimi bekliyoruz.”

Türkiye'de Dolar Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

Türkiye'deki dolar kuruyla ilgili de açıklama yapan Hans Christian Wietoska, şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını sürdürmesi gerekiyor. Dünyada yüzde 75 enflasyonu olan hiçbir ülke resesyona girmeden enflasyonu düşüremedi. Türkiye eğer bunu başarırsa eşsiz bir örnek olacak. Açıkçası bu ekonomi politikalarının başarılı olacağına güçlü bir şekilde inanıyoruz. Dolar kuru beklentimiz ise yıl sonu için 37 TL olmuştur. Türk lirasında reel anlamda değer kazancı olacağını öngörüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Paylaşılan bu haber, yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.