Deutsche Bank, 2025 yılı asgari ücret zammını açıkladı

Deutsche Bank, 2025 yılı asgari ücret zammını açıkladı
Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Deutsche Bank, Türkiye ekonomisiyle ilgili raporunu yayınladı. Yayınlanan bu raporda asgari ücret zammına da yer verildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'de kötü giden ekonomi koşulları nedeniyle asgari ücretle çalışan vatandaşlar, geçim zorluğu yaşamaya devam ediyor. Yıl sonu yapılacak olan maaş zammını iple çeken asgari ücretliler, ne kadar zam yapılacağını da araştırmaya devam ediyor.

Almanya'nın dünyaca ünlü dev bankası olan Deutsche Bank, Türkiye ekonomisiyle ilgili raporunu yayınladı. Yayınlanan bu raporda, yıl sonunda asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da açıklandı.

Asgari Ücret Zam Oranını Açıkladılar

Deutsche Bank'ın tecrübeli analistleri asgari ücret zammı hakkında değerlendirme yaptılar. Deutsche Bank'a göre Türkiye'de yıl sonunda enflasyon yüzde 42 olacak. 2025 yılında ise yüzde 23 olacak. Bankanın asgari ücret tahminine göre ise asgari ücret için 2025 yılında yine 2024 yılında olduğu gibi tek zam yapılması şeklinde oldu.

Yayınlanan Deutsche Bank raporunda asgari ücrete yıl sonunda yüzde 25 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu oran bankanın tahmini olurken, işveren tarafında da bu oran olması isteniyor. Asgari ücret zammı Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri ile uyumlu tutulacağı bilgisine de yer verildi. Bu şekilde yatırımcılara da enflasyonu düşürmede ekonomi yönetiminin kararlı olduğunun gösterileceği kaydedildi.

2025 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Deutsche Bank’ın açıkladığı verilere göre, asgari ücrete yüzde 25 zam yapılması durumunda yeni asgari ücret 21.252 TL olacak. Bu ücrete 2024 yılında olduğu gibi herhangi bir zam daha yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.