Çay fiyatına yüzde 24'ten sonra bir zam daha gelecek

Çay fiyatına yüzde 24'ten sonra bir zam daha gelecek
Çay fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi ve gelen açıklamada çay fiyatına zam geldiği, yüzde 24'lük zamdan sonra bir zam daha geleceği bildirildi.

Çaya yüzde 24 zam geldi.

Çay fiyatlarına zam geldi. 1 Temmuz sonrası art arda gelen zamlara bir yenisi daha eklendi ve çay fiyatlarının artık yüzde 24 daha pahalı olacağına yer verildi.

2024 yılı yaş çay alım fiyatları açıklanmıştı. Açıklanan fiyatlara baktığımızda geçen seneye göre yaş çay alımı fiyatında destekleme hariç yüzde 50, destek dahil yüzde 68 zam yaşandı.

Bu zamdan sonra Çaykur bir açıklama yaptı ve kuru çay alım fiyatlarına ilk zam yapıldı. Zam vatandaşların cebine yansıyacak.

Cebe yansıyacak zam miktarı yüzde 24 olarak açıklanırken yeni fiyat listelerinin toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

Çaykur'un en çok tüketilen iki çay markası olan Tiryaki ve Rize Turist çayı olarak öne çıkıyor. Geçen sene Eylül ayında yayınlanan fiyat listesine baktığımızda 1 kiloluk Rize Turist çayı 152.81 TL seviyesinde iken şimdi gönderilen yeni listede çay fiyatının 189.54 liraya çıkarıldığına yer verildi.

Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı listeye göre Eylül ayında 149.68 TL seviyesinden satışına başlanan 1 kiloluk Tiryaki çayının şimdiki fiyatının 185.66 TL'ye çıktığına yer verildi.

Bu iki zam ile birlikte Çaykur, fiyatlarına yüzde 24 oranında bir zam yapmış oldu.

Bir zam daha geliyor

Yaş çay alım fiyatının yüzde 68 oranında artırılması sonrası Çaykur'un gelecek günlerde yeni bir zam daha yapması ve çay fiyatlarına yanı miktarda bir zammın daha yapılabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.