BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor

BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor
Ek gümrük vergisi BYD'yi dize getirecek. Gelen son dakika bilgilerine göre BYD 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor.

Gümrük vergisi BYD'ye yatırım kararı aldırdı.

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bir karar yayınlandı. Yayınlanan kararda Çin'den gelen araçlardan artık yüzde 40 daha fazla gümrük vergisi alınacağına karar verildi.

Karardan sonra birçok vatandaş, araç alımını ertelemeden, fiyatlar ciddi şekilde zamlanmadan hemen bayilere giderken Çinli otomotiv üreticilerinin ne yapacağı merak ediliyordu.

Bugün yeni karar geldi

Bugün yeni bir karar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararda ek gümrük vergisi gelen Çinli otomobillerin vergiden muaf olabilmesi için bir onaya yer verildi.

Söz konusu onaya baktığımızda Türkiye'de yatırım yapan şirketlerin bu vergiden muaf olacağına yer verildi.

BYD'den ilk hamle geldi

Aylar önce Türkiye'de fabrika açacağını bildiren Chery, daha sonra bu fikrinden vazgeçmiş ve başka ülkelerde fabrika kurma kararı almıştı. Bu karar tepkilere neden olurken ek gümrük vergisi sonrası Çinli araç üreticileri, mecburen ülkemizde yatırım yapmak zorunda kalacak.

Bu konuda ilk hamle BYD'den geldi. Son dönemlerde ülkemizde artık yollarda sıklıkla gördüğümüz, dolu dolu araçları ile dikkatleri üzerine çeken BYD, Türkiye'ye yatırım yapacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göz attığımızda şirketin ülkemize 1 milyar dolarlık bir yatırım planladığı ve Manisa'da kurulacak yeni fabrika ile taşıtların artık ülkemizde üretileceği bildirildi.

Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili daha net bilgiler gelecek ve fabrikanın ne zaman kurulacağına dair detaylar da belli olacak.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.